Sahibinden'de Param Güvende olmadan alım yapmak ne kadar güvenli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Komisyon ödemiyorsunuz deyin. Satıcı komisyon ödemez.
Olay komisyon değil. Komisyonu alıcı öder.

Olay bu;
Hocam param güvende bende kullanmayı sevmiyorum. Çünkü siz param güvende ile klavye satsanız bana. Ben de klavyenin tuşlarını çıkarıp geri yollasam sahibinden sizi korumuyor ve ortada kalıyorsunuz.

Şahsen ben uğraşamam dediğinize. Çünkü %10-15 fazla verse bile yine ürüne bir şey yapıp para iadesi isteyebilir.

Hocam satıcının ürünü çalışıyor ama şöyle bir sorun var. Adam bana ürünü gösterdikten sonra kargoya verirken içine farklı veya aynı kartın bozuk bir halini koyma gibi de bir şansı var.

Ben yine de atayım bir linki.

Olay komisyon değil. Komisyonu alıcı öder.

Olay bu;

Şahsen ben uğraşamam dediğinize. Çünkü %10-15 fazla verse bile yine ürüne bir şey yapıp para iadesi isteyebilir.
Orası güven meselesi. O yüzden Sahibin'den güvenli değil. Çünkü bunları denetleyen bir moderatör yok ortada. Dolap'ta alıyorsun ürünü geldiğinde kargoyu açarken video çekiyorsun kırıksa gözüküyor videoda. Kanıtınla iade ediyorsun sorun yaşamıyorsun. Satıcı isen kargolarken video çekiyorsun bir güzel kargoluyorsun sonra yolluyorsun. Alıcı iade etmeye kalkışırsa videoyu moderatörlere iletiyorsun. Sorun yaşamıyorsun. Sahibinden bunu çözse şuana kadar 2 kere gereksiz yere iade yemezdim.

Bu tam bir ayı çıkabilir, taş düşebilir durumu. Bu 2. elin dünyadaki standard risklerinden biri. Adamı incelersin, konuşursun, riski hesaplarsın, hareketini yaparsın. Yok cesaret edemiyorum dersen, yapmazsın. Tamamen sana kalmış ve burada kimse sana aradığın cevabı veremez, çünki öyle bir cevap yok.

Adam bir sürü ekran kartı satıyor. Yazışıyorum şuan. Benim pek içime sinmedi adam.

Kimseden aradığım cevabı beklemiyorum zaten, konu başlığında olduğu gibi "eğer param güvende olmadan alım yaparsam ve dolandırılırsam nasıl bir yol izleyebilirim?" konu bu şekilde. Alıp almamak tabii ki benim elimde ama sonuçta buraya konu açma sebebimiz sizlerin de fikrini almak.

Adam bir sürü ekran kartı satıyor. Yazışıyorum şuan. Benim pek içime sinmedi adam.
Hocam benim adımı vermeyin de arkadaş güvenememiş falan diye.

Tamam, o zaman cevabı, hiç bir şey yapamazsın. Zaten bu yüzden risk var. İyi şanslar.

Kardeşim yorumları göz gezdirerek okudum, kısacası alma. Ya git test et 2-3 saat oyun oyna kartta bir sıkıntı yoksa al, ya da Param Güvende ile al, bende 2. el ekran kartı alıyorum ama bu adam isterse kartı göndermez tamamen onun vicdanına kalmış. Biraz daha göz gezdir doğru 2. el kartı bulursun, acele etme, ben 20 gündür kart bakıyorum hala bulamadım.

Bu adama pek güvenme derim dostum. Görüldü attı bana.
Yok hocam

Katılıyorum. Hemde sonuna kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…