Sahibinden'in Param Güvende'si güvenilir mi?

Onur 2604

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda bir iPhone 12 satmaktayım ve bir kullanıcı Param Güvende ile telefonumu satın almak istedi şimdi telefonu gönderdiğim zaman para direkt gelmiyor. İade sürecinden sonra geliyor diye biliyorum ya alıcı telefonu alıp içinden parça falan çalıp iade ederse ne yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda bir iPhone 12 satmaktayım ve bir kullanıcı Param Güvende ile telefonumu satın almak istedi şimdi telefonu gönderdiğim zaman para direkt gelmiyor. İade sürecinden sonra geliyor diye biliyorum ya alıcı telefonu alıp içinden parça falan çalıp iade ederse ne yapacağım?

Genelde alıcı için iyi güvende durumu.

Soğuk su içebilirsin. Param güvende seni değil alıcıyı korumak için.

Dolandırılmak istemiyorsan önce havale sonra kargo yapabilirsin ancak bu sefer de alıcı sana güvenmiyor, en iyisi elden.
Şuan alıcı parayı sahibindene göndermiş onu iptal edebiliyor mu? Şuan bana bir mail geldi ama onaylamadım

Siz onaylayıp kargoya verdikten sonra iptal edemez. Tabi teslim aldıktan sonra üründe sorun çıkarsa ozaman iade işlemi başlatabilir.

Senin denk geldiğin insanlar iyi olabilir ama hepsi için aynı şey söylenemez. Her türlü riskli görmeden almak.
Günümüzde hemen hemen herşeyi görmeden alıyoruz zaten, sahibinden sistemide görmeden alıp ürün geldikten sonra görüp onay verdikten sonra paranın karşı tarafının hesabına aktarmaya yarıyor. Parayı kendi havuzunda bekletip güvenli bir ortam sağlıyor. Bu arada tüm bunlar konu dışı çünkü konu sahibi görmeden bir şey almıyor tam tersi satıyor. Bu işlemin riski yokmu var tabi, ben kendi tecrübemi ilettim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı