Sahiplenilen kedi nasıl alıştırılır?

Yardım gerekirse m.emre.tezcan@gmail.com’a mail atarsanız numaramı paylaşırım istediğiniz zaman soru sorabilirsiniz. Tarak olarak da bu ürünü tavsiye ediyorum:
Kitchen Live Otomatik Temizlenen Tuşlu Evcil Hayvan Fırçası Kedi Köpek Tüy Toplayıcı Tarak Gri
tesekkür ederim yazıcam mutlaka sorum olduğunda.

Tarak alırken tırnak makası da mutlaka alın. Düzenli olarak tırnaklarını kesin ama sadece ucundan. Damarlı kısımı keserseniz yaralanabilir yavrucak. Mama ve su kabını tuvaletinden uzak bir yere koyun. Kedi kumu çok büyük taneli olmasın, patilerini yaralayabilir. Çok tozlu olmasın, ciğerine toz felan kaçabilir. Tuvaletin önüne bir paspas koyabilirsiniz, patilerine takılan kumların bir kısmını alır.
Tesekkür ederim kap yakındı tuvaelete uzaklastiriyorum hemen.

Yardım gerekirse m.emre.tezcan@gmail.com’a mail atarsanız numaramı paylaşırım istediğiniz zaman soru sorabilirsiniz. Tarak olarak da bu ürünü tavsiye ediyorum:
Kitchen Live Otomatik Temizlenen Tuşlu Evcil Hayvan Fırçası Kedi Köpek Tüy Toplayıcı Tarak Gri
Hocam yemek yemiyor ne yapmam lazım? mamasını beğenmemiştir deyip evde verilebilecek şeyleri araştırıp vermeyi denedim yine yemiyor. Tuvalete de gitmedi bugün bir şey yemedigi için. Koklayıp bırakıyor her şeyi. Alışma döneminde normal mi böyle bir şey? yarın sabah ne olur ne olmaz veterinere götüreceğim ancak bu gece yemesi için ne verebilirim?

Hocam yemek yemiyor ne yapmam lazım? mamasını beğenmemiştir deyip evde verilebilecek şeyleri araştırıp vermeyi denedim yine yemiyor. Tuvalete de gitmedi bugün bir şey yemedigi için. Koklayıp bırakıyor her şeyi. Alışma döneminde normal mi böyle bir şey? yarın sabah ne olur ne olmaz veterinere götüreceğim ancak bu gece yemesi için ne verebilirim?
@Persseus @SnowTger2 @technope siz de bakarsanız sevinirim.

Son düzenleme:

Hocam yaş mama vermeyi denediniz mi ? Belki yeni kuru mamayı beğenmemiş olabilir.
İştahı var mı yok mu anlamak için yaş mama deneyebilirsiniz. Yaş mamalar genelde daha lezzetli geliyor hayvanlara, bir nevi abur cubur. Eğer onu da yemezse bir danışın veterinere.

Hocam yaş mama vermeyi denediniz mi ? Belki yeni kuru mamayı beğenmemiş olabilir.
İştahı var mı yok mu anlamak için yaş mama deneyebilirsiniz. Yaş mamalar genelde daha lezzetli geliyor hayvanlara, bir nevi abur cubur. Eğer onu da yemezse bir danışın veterinere.
Yarın sabah veterinere götüreceğim dönüşte de yaş mama alıp denerim hocam. Tesekkürler.

Alışma döneminde normal. Kediler ortam değiştirdiklerinde strese girerler. Muhtemelen siz uyuyorken mamasını yiyor veya suyundan içiyordur. Kediniz zayıf değilse 1 günlük açlıktan sağlık sorunu yaşamaz endişe etmeyin. Eninde sonunda acıktığı için mamasından yiyecektir. Önceki sahibine sorun, kesin yediği mamayı buna rağmen yemiyorsa zaman tanıyın. Endişe edilecek bir süreç yok merak etmeyin.

Fakat strese girdiği için tuvaletini tutma ve en sonunda evin rastgele bir yerine yapma ihtimali var. Bakıcılık yaptığım kedilerden biri keyfi yerinde gözükse de sabah halıya kaka yaparak sürpriz yaptı :D Baktığım diğer bir kedi Pervin ise 5 gün boyunca asla bana yaklaşmadı. Sürekli cam kenarında vakit geçirdi. Mamasını gece 2 den sonra yiyordu.

Şubat depremi sonrası dedemin evine 3 kedimizle geçici gitmemiz gerekti.
Kediler bir kaç gün boyunca ne yediler ne içtiler ne de tuvaletlerini yaptılar.
Stressten günlerce battaniyenin altından dışarı bile çıkmadılar :)

Cevaplar için tekrar teşekkür ederim. Sabah veterinere götürdüm, tahlillerinde hiçbir sorun çıkmadı sadece stres kaynaklı hormon artışları vardı. Bugün de az da olsa mamasını yiyor. Tuvaletini hiç tutmadı zaten geldiginden beri her gün temizliyorum. İçim rahat etmediği için darladım biraz sizi teşekkür ederim.

Cevaplar için tekrar teşekkür ederim. Sabah veterinere götürdüm, tahlillerinde hiçbir sorun çıkmadı sadece stres kaynaklı hormon artışları vardı. Bugün de az da olsa mamasını yiyor. Tuvaletini hiç tutmadı zaten geldiginden beri her gün temizliyorum. İçim rahat etmediği için darladım biraz sizi teşekkür ederim.
Böyle anlarda bana maille ulaşabilirsiniz :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı