Şahıs şirketi açmanın aciliyeti var mı?

tuzeykekinoğlu

Centipat
Daha fazla  
İnternetten içerik satarak ve bazı freelance işler yaparak para kazanmaya çalışacağım ama ilk başlarda ne kadar kazanacağımı bilemem sonuçta. Henüz sıfır gelirle şirket açmak da doğru olmaz bence. İki aylık gelirin toplam 40.000₺ - 60.000₺ civarında olduğu bir durumda şirket açmayı düşünüyorum. Bu şekilde yol izlemek mantıklı olur mu?

Olmaz her kuruşunun vergisini ödemen gerekir normal şartlarda ancak ben düşük paralar kazanıp vergi ödeyen görmedim.

İnternetten içerik satarak ve bazı freelance işler yaparak para kazanmaya çalışacağım ama ilk başlarda ne kadar kazanacağımı bilemem sonuçta. Henüz sıfır gelirle şirket açmak da doğru olmaz bence. İki aylık gelirin toplam 40.000₺ - 60.000₺ civarında olduğu bir durumda şirket açmayı düşünüyorum. Bu şekilde yol izlemek mantıklı olur mu?

Mantıklı olmaz dilan polat gibi muamele görürsün.

Yüksek tabii ki asgari ücreti geçiyor.

Zaten bildiğim kadarıyla vergi ödemediğini tespit ederlerse ilk önce uyarı gönderiyorlar adresine.
İki ay, bilemedin bir ay geç açılması sıkıntı olur mu gerçekten? Bu durumda benim para kazanmaya çalışmayıp sıfır gelirle olduğum yerde pineklemem gerekiyor çünkü.

İki ay, bilemedin bir ay geç açılması sıkıntı olur mu gerçekten? Bu durumda benim para kazanmaya çalışmayıp sıfır gelirle olduğum yerde pineklemem gerekiyor çünkü.

Yani sonuç olarak faturalandırma sistemi var fakat gerçekten başlangıçta aylık 30 bin lira kazanabileceğinden emin misin?

Belirli bir tutara kadar vergilerden muaf tutuluyorsun diye biliyorum. Onu bir araştırın. Ya da şirket kurmadan da vergi ödenebilir mi onu da araştırın.

Yani sonuç olarak faturalandırma sistemi var fakat gerçekten başlangıçta aylık 30 bin lira kazanabileceğinden emin misin?
Emin olsam zaten ilk başta şirket açardım, sonuçta başlangıç aşaması diye bir şey var. Benim gelir elde edebildiğimi önce kendime ispatlamam lazım ki ondan sonra şirket düşünelim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı