Sahte FPS değerleri mi alıyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hakopera

Picopat
Daha fazla  
75 bin liraya topladığım NVIDIA kartlı PC'nin verdiği 4K-120 FPS ile yeni satın aldığım 35 bin liralık PS5 Pro'nun verdiği 4K-60FPS değerleri arasında gözle görülür bir fark yok. En ufak FPS farklarını anlayan bir insan olarak yazıyorum bunları.

Bariz bir şekilde ekran kartı sahipleri kandırılıyor. Bir ton paraya topladığımız PC'lerimizin verdiği FPS değerleri sahte.

Şimdi NVIDIA fanboyları gelmeden söyleyeyim. Reddit gibi yerlerde bu konuda son 1 aydır tonla tartışma yapılıyor. Bu sadece benim iddiam değil yani. Kral çıplak demek suç sayılmamalı. Artık bu konuya değinmenin zamanı geldi ve geçiyor.

Bu iş biraz karışık. Şahsen DLSS ve FG teknolojilerini seviyorum. Yoksa 4060 gibi bir ekran kartında çoğu oyunda 60FPS bile alamayabilirdim.

Konsol işinde ise gördüğün 4K native değil. Bu sefer de gördüğün görüntü sahte yani

Hocam 60 FPS ile 120 FPS de gözle görülür fark hissetmezsiniz zaten.
En yakın zamanda şunu deneyimledim. Batman Arkham Knight oynuyorum. TV'de 4K60FPS oynadım ve monitörüme geçince 90FPS'e çıktı ve ciddi şekilde fark hissettim. Hissediliyor yani.

Yanlış bilgi
En yakın zamanda şunu deneyimledim. Batman Arkham Knight oynuyorum. TV'de 4K60FPS oynadım ve monitörüme geçince 90FPS'e çıktı ve ciddi şekilde fark hissettim. Hissediliyor yani.

Hocam aynı çözünürlük aynı ayar mı? Kasma vs olmuyorsa 30 FPS'den sonra hepsi aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 60 FPS ile 120 FPS de gözle görülür fark hissetmezsiniz zaten.

Bir yanlışınız var 60 Hz laptopum ve 90Hz telefon arasında aynı videoda çok büyük farklar var.
Başka bir testte 120Hz diğer telefonum ve 90Hz'lik telefonum arasında bile farklar bariz belli.

60tan sonra FPS'ten çok gecikme değeri etki ediyor bence.

Test ettiğim oyunlar PUBG Mobile, BeamNG.drive.
(PC oyununu telefonda nasıl test ettin diyenler için kablolu şekilde 2. Ekran olarak kullandım )

@WizzyTR yenileme hızıyla saniyede aldığın kare farklı şeyler. 4K 50Hz TV'de oyun oynarken kasma hissederken 144Hz monitörde akıcı bir hissiyatı var. İkisinde de ayarlar çözünürlük, aldığım FPS aynı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…