Sahte FPS değerleri mi alıyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam yani aslında 60hz artık eskidi artık 120hz normalleşmeli. 60 ile 120 arasındaki farkın anlayabilinmesi lazım, 120de herşey daha yavaş gelişiyor 60a göre daha çok görüntü alındığı için.

Bu kişinin bu terimleri bildiğini sanmıyorum, kimsenin göremediği farkı kendi RTX 3080'li yankı odasında görmüş, bir de hala 4K120FPS alabilirsin diyor, ya arkadaş hangi RTX 3080 kutusunda 4K120FPS ibaresi var?

Eleman kafayı yemiş, 4K120FPS geçen oyunlar da Minecraft, Valorant, CS, Forza vesaire gibi oyunlardır. Hangi Sony oyununu Ultra ayarlar da 4K120FPS de oynatıyor abi bu kart? 5090'ın bile RTX + path tracing modunda 28 FPS aldığı oyunlar var. (aynı teknoloji ve görüntü kalitesinde PS5 Pro da çalıştırsan konsol yanar.)

Hala FPS değerinin akıcılık ile doğrudan ilgili olduğunu söylüyor.

FPS dediğin şey frame per second dur.
Saniyelik kare sayısı, microsaniyelik değil.

PS de PS'ye özel optimizasyon alan oyunların aldıgı 60FPS yanında diğer değerleri de bu değerlere uyumlu hale getiriliyor.

PC tarafında ise yüzlerce binlerce PC varyasyonu var, her geliştirici her parçaya ayrı ayrı optimizasyon yapamıyor, kalkmış PS 60FPS = PC120FPS diyor.

Hangi PC olum bu? 1 tane PS5 Pro varsa 50.000 tane PC modeli 100.000 tane farklı parça üreticisi var.

Eşitlik hangi kıyas yani? %1 %0.1 değerleri kötü olan kendi PC'inde deneyip PS 60FPS = PC 120FPS demen cidden rezil bir durum.

Bende arkadaşa benzer şeyleri söyledim ama keyfine geleni okuyor, keyfine göre anlıyor.

Yukarıda bana hak veren oyuncular var. Reddit'de ve yabancı forumlarda benim gibi binlerce bu durumu fark eden oyuncu var.

Yazdığınız teknik görünümlü boş yazıların zamanında içlerinden geçmiş biriyim.

Buraya bir kaç gün içerisinde bir video bırakacağım.

Son düzenleme:
Böyle bir şey iddia etmiyorum.

PC her zaman konsola göre güçlü olacak. Ama bizim konumuz bu değil, ekran kartlarının geldiği son teknoloji değil.

Ben sadece 4k-120fps verdiğini iddia eden ekran kartıyla PS5 Pro'yu kıyasladım. Her iki makine de var bende çünkü. Siz ise konuyu manipüle etme peşindesiniz. Artık insanlar böyle ucuz numaraları yemiyor.

Benim gözüm en ufak bir fps farkını anlayabilecek seviyede. NVDIA'nın 4k-120fps veren ekran kartıyla PS5 Pro'nun 4k-60fps'si arasında bir fark yok. Gidin konsol alın demiyorum. En yakın teknoloji mağazasına giderek bu gerçeği kendiniz de görebilirsiniz zaten. İnsanları kandırmaktan vazgeçin. Konsol üreticisi bunu "oyun optimizasyonu başarısı" diyerek dolaylı yoldan anlatıyor zaten. Ben ise ayrıca "kral çıplak" diyorum, bu işte bir "Sahtekarlık" var diyorum. Kimseden korkum da yok.
Ya yok artık hocam. Ben kendim de PS5 sahibiyim ve alet gayet güzel de 60 Fps ile 120 arasında ne demek fark yok açın bi Space Marine 2 veya Doom gibi oyunları oynayın aradaki farkın ne kadar devasa olduğunu anlarsınız. Konsol evet çok güzel alet bilgisayara göre avantajları da var ama yüksek Fps oyunları çok akıcı yapıyor.

Bu kişinin bu terimleri bildiğini sanmıyorum, kimsenin göremediği farkı kendi RTX 3080'li yankı odasında görmüş, bir de hala 4K120FPS alabilirsin diyor, ya arkadaş hangi RTX 3080 kutusunda 4K120FPS ibaresi var?

Eleman kafayı yemiş, 4K120FPS geçen oyunlar da Minecraft, Valorant, CS, Forza vesaire gibi oyunlardır. Hangi Sony oyununu Ultra ayarlar da 4K120FPS de oynatıyor abi bu kart? 5090'ın bile RTX + path tracing modunda 28 FPS aldığı oyunlar var. (aynı teknoloji ve görüntü kalitesinde PS5 Pro da çalıştırsan konsol yanar.)

Hala FPS değerinin akıcılık ile doğrudan ilgili olduğunu söylüyor.

FPS dediğin şey frame per second dur.
Saniyelik kare sayısı, microsaniyelik değil.

PS de PS'ye özel optimizasyon alan oyunların aldıgı 60FPS yanında diğer değerleri de bu değerlere uyumlu hale getiriliyor.

PC tarafında ise yüzlerce binlerce PC varyasyonu var, her geliştirici her parçaya ayrı ayrı optimizasyon yapamıyor, kalkmış PS 60FPS = PC120FPS diyor.

Hangi PC olum bu? 1 tane PS5 Pro varsa 50.000 tane PC modeli 100.000 tane farklı parça üreticisi var.

Eşitlik hangi kıyas yani? %1 %0.1 değerleri kötü olan kendi PC'inde deneyip PS 60FPS = PC 120FPS demen cidden rezil bir durum.
"Nvdia hangi kartı ile 120fps iddiasında bulunuyor?" diyenler.. Sizlerle gerçekten uğraşılmaz. Umarım hak ettiğiniz hayatı yaşarsınız.

Nvdia neredeyse ürettiği tüm kartlar ile 1080p-480FPS'yi garanti ediyor. (Youtube kanallarına bakın) Olay 4k oyun oynamaya geldiği zaman konsollarla dalga geçen FPS değerleri paylaşıyor. Sanki bunları bilmiyormuş gibi numaralar yapmanız mide bulandırıcı artık. Bunu youtuber fanboylar aracılığı ile kaç yıldır yaptıklarını benden daha iyi bilmeniz gerekiyor. Bu gövde gösterisini tüm resmi lansmanlarda üzerine basa basa şov haline getiriyorlar.

Ekran kartları aynı olup farklı donanımlar kullanan kişiler çok ahmakça bir PC toplamadıkları sürece benzer FPS'leri alırlar. Yani bunları bana yazdırarak konuyu değiştirme çabanız neden bu kadar ısrarlıca?

Ya yok artık hocam. Ben kendim de PS5 sahibiyim ve alet gayet güzel de 60 Fps ile 120 arasında ne demek fark yok açın bi Space Marine 2 veya Doom gibi oyunları oynayın aradaki farkın ne kadar devasa olduğunu anlarsınız. Konsol evet çok güzel alet bilgisayara göre avantajları da var ama yüksek Fps oyunları çok akıcı yapıyor.
Dostum PS5 hiç kullanmadım. Kıyaslama yaptığım makineler PS5 Pro ve RTX3080.

Evet fanboy arkadaşlarımızı şöyle alalım;

Nvdia 4K 120FPS

PS5 Pro 4K 60FPS

Son düzenleme:
"Nvdia hangi kartı ile 120fps iddiasında bulunuyor?" diyenler.. Sizlerle gerçekten uğraşılmaz. Umarım hak ettiğiniz hayatı yaşarsınız.

Nvdia neredeyse ürettiği tüm kartlar ile 1080p-480FPS'yi garanti ediyor. (Youtube kanallarına bakın) Olay 4k oyun oynamaya geldiği zaman konsollarla dalga geçen FPS değerleri paylaşıyor. Sanki bunları bilmiyormuş gibi numaralar yapmanız mide bulandırıcı artık. Bunu youtuber fanboylar aracılığı ile kaç yıldır yaptıklarını benden daha iyi bilmeniz gerekiyor. Bu gövde gösterisini tüm resmi lansmanlarda üzerine basa basa şov haline getiriyorlar.

Ekran kartları aynı olup farklı donanımlar kullanan kişiler çok ahmakça bir PC toplamadıkları sürece benzer FPS'leri alırlar. Yani bunları bana yazdırarak konuyu değiştirme çabanız neden bu kadar ısrarlıca?

Fark etmez ki hocam Pro da olsa biri 60 Fps biri 120. Eğer monitör o kare hızını destekliyorsa akıcılık çok artıyor kendim 60'lık monitör kullanıyordum 180'e geçtim PS5'te oynarken televizyon 50 hz olduğundan resmen göze batıyor aradaki fark alışmak çok zor oluyor. Her türlü arada fark var yani bu bir öznel düşünce değil gerçek.

Nvdia neredeyse ürettiği tüm kartlar ile 1080p-480FPS'yi garanti ediyor.
Bana bunu kanıtlar mısın? Resmi şekil de nvidia'nın neredeyse tüm kartlarında 1080p480FPS garanti ettiğini.

Ciddi sorunların olduğunu düşünmekten ziyade artık eminim.

Screenshot_20250319_031446_Chrome.jpg

Benim gibi düşünen çok insan var diyor bir de, ulan bana şimdi Türkiye siyasetinden örnek verdirtme, banlattırma beni.

Resmen kendine hakaret ettirtip milleti banlatmak için numara çeviriyorsun :D

@PolarXP kanka ben PS5 Pro ile konsola özel optimize edilmiş, grafikleri biraz daha kısılmış oyunu oynarken aldığım 60FPS deneyimini RTX3080 li bilgisayarda alamıyorum niyekine ya, dolandiricilar abi bu nedir ya, gidip rtx3080 alıyoruz ps5 pc den daha akıcı gözüküyor dolandiricilik abi bu nedir ya.
  • O sırada @Merdt cevap verir: "%1 %0.1 LOW terimlerini duydun mu?"
  • Ebu cehil bu cevapları görmezden gelerek konuya mesaj göndermeye devam eder;
"Yaaauw benim gibi dusunen birsuru insan var yauw, PS 4K60FPS = PC 4K120FPS ağbi reddit çalkalanıyor ya bunun ile, benim gözlerim monitor test cihazı gibidir okurum ben monitoru gözlerim şahin diyorum neden inanmıyorsunu, ya, fanboymusunuz abi ya, bizi dolandırıyorlar sahte fps var abi. Ben bunu kanıtlarım (boş boş konuşmaktan başka bir kanıt yok) "

Son düzenleme:
Bana bunu kanıtlar mısın? Resmi şekil de nvidia'nın neredeyse tüm kartlarında 1080p480FPS garanti ettiğini.

Eki Görüntüle 2448943
Nvdia destekli yapay zeka programları ile cevap vermeniz komik sadece.

Yukarıya video bıraktım. Orada hepinize yetecek kadar malzeme var.

Fark etmez ki hocam Pro da olsa biri 60 Fps biri 120. Eğer monitör o kare hızını destekliyorsa akıcılık çok artıyor kendim 60'lık monitör kullanıyordum 180'e geçtim PS5'te oynarken televizyon 50 hz olduğundan resmen göze batıyor aradaki fark alışmak çok zor oluyor. Her türlü arada fark var yani bu bir öznel düşünce değil gerçek.
Ekran hz değerleri tabi ki aynı olacak. 50hz televizyon ile nasıl karşılaştırma yapabiliriz?

Biraz mantık lütfen.

Eki Görüntüle 2448943

Benim gibi düşünen çok insan var diyor bir de, ulan bana şimdi Türkiye siyasetinden örnek verdirtme, banlattırma beni.

Resmen kendine hakaret ettirtip milleti banlatmak için numara çeviriyorsun :D

@PolarXP kanka ben PS5 Pro ile konsola özel optimize edilmiş, grafikleri biraz daha kısılmış oyunu oynarken aldığım 60FPS deneyimini RTX3080 li bilgisayarda alamıyorum niyekine ya, dolandiricilar abi bu nedir ya, gidip rtx3080 alıyoruz ps5 pc den daha akıcı gözüküyor dolandiricilik abi bu nedir ya.
  • O sırada @Merdt cevap verir: "%1 %0.1 LOW terimlerini duydun mu?"
  • Ebu cehil bu cevapları görmezden gelerek konuya mesaj göndermeye devam eder;
"Yaaauw benim gibi dusunen birsuru insan var yauw, PS 4K60FPS = PC 4K120FPS ağbi reddit çalkalanıyor ya bunun ile, benim gözlerim monitor test cihazı gibidir okurum ben monitoru gözlerim şahin diyorum neden inanmıyorsunu, ya, fanboymusunuz abi ya, bizi dolandırıyorlar sahte fps var abi. Ben bunu kanıtlarım (boş boş konuşmaktan başka bir kanıt yok) "
Nvdia'nın yıllar önceki iddiası, ilk balonu 223FPS. Günümüzde bu iddialar 480FPS civarı.

Konsollar o zamanlar max 30FPS verebiliyorlardı. Bu gariplikler o zamanlarda başlamıştı. Senin bu saçmalıkları gözün görmüyorsa bundan banane kardeşim. Koyduğum videoları izle. Senden cevap bekleyen yok.

İlahlaştırdığınız ekran kartı markasının nasıl tehlikeli bir fanboy kitlesine sahip olduğunu yukarıdaki yazara bakarak anlayabilirsiniz.

2 tane video koydum yukarıya. İzleyenler için tartışma bitmiştir zaten.

Evet NVDIA fanboy arkadaşlarımızı şöyle alalım;

Nvdia 4K 120FPS

PS5 Pro 4K 60FPS

Dosya Ekleri

• images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    23,2 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:

Evet fanboy arkadaşlarımızı şöyle alalım;

Nvdia 4K 120FPS

PS5 Pro 4K 60FPS

Oyun defalarca 95 FPS'e falan düştü. Bu nasıl bir "120 FPS" ben anlamadım? 120'ye sabitlenebilen bir örneği verseydiniz bari.

Öte yandan, ben "NVIDIA fanboy" değilim benim ana bilgisayarımın GPU'su AMD bir kere. PS5 üzerinde Metro Exodus Enhanced Edition bitirmiştim. 6900 XT aldıktan sonra bir daha bitirdim, hem grafik kalitesi hem de FPS değerleri olarak bilgisayar bana daha iyi bir deneyim sundu. Siz konsoldan daha mutlu olduysanız öyle tercih edersiniz. Bana (veya size muhalif herhangi bir kişiye) bir şey kanıtlama zorunluluğu hissetmenizi anlamadım.

Siz örneğinizi PS5 Pro üstünden vermişsiniz, sorun değil. Zaten 6900 XT çıktığında PS5 Pro diye bir şey yoktu. RTX 3080 için de aynı şekilde.

Son olarak 480 FPS olayını anlamadım. Böyle bir iddia da görmedim. NVIDIA'nın MFG ile uydurduğu kareleri diyorsanız da Frame Generation ile alakalı durumu konudaki ilk mesajımda zaten çoktan açıklamıştım.
Hayatınızda ilk kez 3 saniye önce teknolojik cihaz kullanmadıysanız yüksek prodüksiyonlu bir oyunda 480 FPS almanın mümkün olmayacağını öngörebilmeniz lazım.

RDR2'nin PS5'te 30 FPS olduğunu bile bilmiyor...

O da çok ayrı bir komedi gerçekten. Oyun next-gen patch almadı diye yakınıyor herkes aslında. İnternete biraz girip baksa görecek ama nerde...

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı