Sahte linke tıkladım

Ürünün teslim mesajındaki linki anlık dalgınlıkla açtıysan ve güvenli olup olmadığından emin değilsen, önlem almak için bazı adımlar atabilirsin. İlk olarak cihazında kapsamlı bir antivirüs taraması yapmanı öneririm. Ek olarak, tarayıcı geçmişini ve çerezleri temizlemek de güvenlik açısından yardımcı olur. Şüpheli hareketler için hesaplarını kontrol edip, varsa önemli şifrelerini değiştirebilirsin. Şu an herhangi bir sorun görünmese de göz önünde bulundurmak faydalı olur düşünüyorum hocam.

Hayır direkt kapattım açık tutmadım siteyi, Google olduğunu gördüğüm an jeton düştü zaten hiçbir yere tıklamadan kapadım fakat insan korkuyor işte :(

Siz yine de içinizi ferah tutmak için şifrelerinizi değiştirin bence eğer kredi kartınız kayıtlı ise Google'a onları da kapattırabilirsiniz ya da ne yapabilirseniz onu yapın benim hiç içime sinmedi.

Paylaşılan sayfada Google araması vs. yapmadıysan hiç bir şey olmaz. Soğuk soğuk terlemeyi bırak ve arkana yaslan. :D

Düzenleme: Şuan internet önceden olduğundan çok daha garip her şeyden korkar olduk.

@Smmmhunter Bu adam çok doğru konuşuyor, bunu cezalandırmak lazım. XD
Hayır yapmadım direkt kapattım umarım bir şey olmaz

Siz yine de içinizi ferah tutmak için şifrelerinizi değiştirin bence eğer kredi kartınız kayıtlı ise Google'a onları da kapattırabilirsiniz ya da ne yapabilirseniz onu yapın benim hiç içime sinmedi.
Instagram şifrelerimi değiştirdim google hesaplarımında şifrelerini değiştirdim, kredi kartları kayıtlı googlea onları da kaldırayım şimdi teşekkürler hatırlatma için

Telefonum iPhone, bazı arkadaşlarıma sordum da IOS'ta pek sıkıntı çıkmaz diyorlar umarım bilgilerim çalınmamıştır.

Hayır zaten saniyeler içinde direkt çıkıp kapadım linki, googlea yönlendirdi beni sadece.

Buradaki durumun iOS ile pek alakasi yok yazilim kaynakli degil size karsi bir saldiri herhangi bir islem yapmadiysaniz sorun olacagini sanmiyorum.

Buradaki durumun iOS ile pek alakasi yok yazilim kaynakli degil size karsi bir saldiri herhangi bir islem yapmadiysaniz sorun olacagini sanmiyorum.
Hayır yapmadım sadece linke bir kez tıklayıp ardından direkt kapadım, umuyorum ki bir şey olmamıştır :( Önlem almaya çalışıyorum kendimce

Ürünün teslim mesajındaki linki anlık dalgınlıkla açtıysan ve güvenli olup olmadığından emin değilsen, önlem almak için bazı adımlar atabilirsin. İlk olarak cihazında kapsamlı bir antivirüs taraması yapmanı öneririm. Ek olarak, tarayıcı geçmişini ve çerezleri temizlemek de güvenlik açısından yardımcı olur. Şüpheli hareketler için hesaplarını kontrol edip, varsa önemli şifrelerini değiştirebilirsin. Şu an herhangi bir sorun görünmese de göz önünde bulundurmak faydalı olur düşünüyorum hocam.
Çok teşekkür ederim hepsini yapacağım

Bu kadar da paronayaklığa gerek yok. PTT Kargo diye binbir tane scam mesaj geliyor. Ben en iyi yöntem sipariş verdiğim kargonun numarasını da kaydediyorum zaten scam gelirse spama düşüyor düşmeyeni de ben siliyorum. Çok kafanıza takmayın eğer bir dosya inmediyse. Genelde basit sahte sitelere yönlendirip kredi kartı girmenizi istiyorlar daha ötesi pek yok.

Bu kadar da paronayaklığa gerek yok. PTT Kargo diye binbir tane scam mesaj geliyor. Ben en iyi yöntem sipariş verdiğim kargonun numarasını da kaydediyorum zaten scam gelirse spama düşüyor düşmeyeni de ben siliyorum. Çok kafanıza takmayın eğer bir dosya inmediyse. Genelde basit sahte sitelere yönlendirip kredi kartı girmenizi istiyorlar daha ötesi pek yok.
Ben de normalde öyle yapıyorum fakat anlık bi dalgınlıkla oldu dediğim gibi, herhangi bi bilgi girmedim google sekmesi açıldı direkt kapattım. Rat yediğimi düşünüp korktum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı