Sahte Protein Tozu

konuyla ilgili bir geri dönüş var mı acaba


Edit : ayrıca birşeye daha dikkat ettim, benim aldığım üründeki barkod numarası bu ürünle aynı, benim bildiğim kadarıyla farklı ürünler için farklı barkod basılmıyor mu ? konuda fotoğrafları olan üründen neredeyse 7 ay sonra alınan bir ürünün barkod numarası nasıl aynı olabiliyor


Kusura bakmayın, bayadır forumu ziyaret etmiyordum. İlgili firma tarafından tarafıma ulaşmış herhangi bir mesaj yok. Yerli firma ile artık çalışmıyorum en son Ultimate marka protein tozu satın aldım. Deneyimlerimi adım adım anlatacağım, ilgili toz 80 ölçek tat güzel ama normal protein tozlarından fazla tatlı. Zaten kendimizi spor disiplini içerisine sokup, şekerli zararlı yiyeceklerden uzaklaştırdığımızdan dolayı, o kadar şekerli olması rahatsız ediyor. Ürün sütle tüketildiğinde gaz yapıyor, süt şekeri (Lactose) ürün içerisinde fazla kaçmış. Suyla tüketim de herhangi yoğun gaz veya ishal durumu söz konusu değil. Tekrar alır mısınız diye soracak olursanız, hayır ürün fiyat performans ama yoğun şekerli milkshake tadı bana göre değil. Barkod konusuna gelirsek barkod ürünün marketlerde listelenmesine yardımcı olan alım satım işlemine destek kod sistemidir. Farklı olması ekstra maliyet getirir tabi ilgili firmalar alıcıların talebi üzerine farklı barkod çıkartabilirler. Bunun yanı sıra üründe bandrol aradım ama yoktu. Sonuçta bunlar gümrükten geçiyor ve vergilendirmeye tabi olmaları gerek. Sonuç itibariyle ürün etiketini çıkartıp, yenisini koyuyoruz, kural bu hadi kardeş diyen zihniyette olan insanlardan, ürün aldığımızdan dolayı fazla sorgulama fırsatımızda olmuyor. Protein tozu tercih edeceksen ki ben bir sonraki tercihim de onu seçeceğim '' BigJoy''Bigwhey tavsiye ederim yerli üretimdir ama aklına yanlış birşey gelmesin. Güzide ülkemiz henüz onu üretecek hatta ''sana'' yağ üretecek seviyede bile olmadığından %90 hammamdesi yurt dışından gelir. Kısaca üretim yapan firma burada paketlemesini yapıyor ürün hammedesinin almanya kökenli olduğunu hatırlamaktayım. Türk malı diye kimsede onu kopyalamıyor piyasanın en uygun fiyatlı ürünlerinden biridir.
Migros marketlerinde bulabilirsin, hiç değilse bu içtiğim gerçek mi değil mi sorusunu kafana takmazsın.
Kusura bakmayın, bayadır forumu ziyaret etmiyordum. İlgili firma tarafından tarafıma ulaşmış herhangi bir mesaj yok. Yerli firma ile artık çalışmıyorum en son Ultimate marka protein tozu satın aldım. Deneyimlerimi adım adım anlatacağım, ilgili toz 80 ölçek tat güzel ama normal protein tozlarından fazla tatlı. Zaten kendimizi spor disiplini içerisine sokup, şekerli zararlı yiyeceklerden uzaklaştırdığımızdan dolayı, o kadar şekerli olması rahatsız ediyor. Ürün sütle tüketildiğinde gaz yapıyor, süt şekeri (Lactose) ürün içerisinde fazla kaçmış. Suyla tüketim de herhangi yoğun gaz veya ishal durumu söz konusu değil. Tekrar alır mısınız diye soracak olursanız, hayır ürün fiyat performans ama yoğun şekerli milkshake tadı bana göre değil.



Not : Ultimate şekeri, creatine tozunun acılığını bile bastırıyor !
Not 2 : Yaklaşık 2-3 aydır donanım haber'de yazı yazdığımdan dolayı yazım kurallarımda büyük ihtimal çok kusur çıkacaktır. Artık beni tekrardan ehlilleştirene kadar cezalarınıza açığım !
 
Son düzenleme:
cevabınız için çok teşekkür ederim, bende böyle bir ikilemde kalmaktansa sizin de yaptığınız gibi belli bir güvence verebilen firmalarlardan yapmak isterim, görüşlerinizi göz önünde bulunduracağım
 
İlk mesajda ki ürün sahte filan değil! Aynı yerden ya da başka yerden alıp aynısı gelen arkadaşların içi rahat olsun...
 
Bende de durum aynı başka bir satıcıdan aldım bende.Şüpheye düştüğüm için satıcıya sordum ama bir cevap alamadım daha.Bilen birisi var ise şu ''İNGILTERE'' de ki yazım hatası ve tüm satıcılarda hatta aldığım yerde dahil olmak üzere 2,27 kg için 74 porsiyon yazarken ve görseldeki kutuların üstünde de öyle iken bu kutularda neden 73 yazıyor.Hayır biri dese ya işte böyle hatalar olur göz ardı edilir bu sahte olduğu anlamına gelmez falan yine bir fikir diyeceğim.Misal bazı yerlerde porsiyon miktarı için içinden çıkan kaşık ile alakalı diyen de var fakat işte neden tüm görsellerde 74 porsiyon falan.Şu mantıkta çok makul gelmiyor bana ''ya sahte olsa ingiltere mi yazamayacaklar 74 porsiyon mu yazamayacaklar gibi''.

Ürünü aldığım satıcı bana dönüş yaptı cevabı aşağıda.
''Merhaba,
ürün orjinalliği konusunda hiç şüpheniz olmasın efendim Türkiye'ye gelen optimum ürünlerini şuanda doğrudan Glanbia firması getirmekte ve bizde doğrudan kendilerinden temin etmekteyiz bu konuda onlarıda arayıp teyid ettirebilirsiniz bizi ve satın aldığınız ürünü efendim
tel: 0212 924 7020
Ürün Bakanlığın uyguladığı Türkçe etiket yönetmeliğine göre düzenlenmiştir Bu yüzden etikette farklılık görünmekte efendim.
Servis sayısı olarak aromalar arasında farklılık gösterebilmekte efendim Gramajı servise böldüğünüzde rakam ortaya çıkıyor.''

Ben teyit amaçlı Glanbia'ı aradım ama telefon numara mı alıp bana dönüş yapacaklarını söylediler ben daha ne için aradığımı söylemeden.Daha dönüş yapan olmadı.

Sonuç olarak ben satıcıma güveniyorum binlerce ürün satmış yeri belli teyit edilebilir olumsuz yorumda okumadım profilinde.Ürünün sahte olmasını insanların düşünmesinin sebebininde her ülkede farklı yönetmelikler uyarınca ambalajlanmış olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Tabi herhangi bir pratik test yöntemi olmadığı için ancak bu kadar emin olabiliriz piyasadaki diğer tüm ürünler gibi, laboratuvar testine tabi tutmadıktan sonra.
 
Aslında 5-10 kişi toplanıp bahsi geçen protein tozunu bir labaratuara vererek içinde neler olduğu öğrenilebilir. 5-10 kişi diyorum zira 300-400 TL gibi bir fiyat olması lazım gıda ürünlerinin analizi.
 
Ben ilk defa bu ürünün çikolatalısını kullandım. Tadı nesquike çok benziyordu, daha önce aldığım muzluda olan hafif tuhaf ( protein tozu olmasına yorduğum :D ) bunda yoktu. Haliyle bende de 'ulan acaba ?' diye sorular oluştu. Sanırım hepimiz aynı dükkandan aldık, benimkinde de İNGILTERE yazısı mevcut, zaten malum dükkan tüm büyük sitelerde arama yaptığınızda başı çekiyor, fiyat olarakta uygun.

Benim güvenme sebebim binlerce kez alışveriş yapılmış olması oldu ama bu garanti olacağı anlamına gelmez. Zira malum sitelerde başarılı imitasyon casio saatleri 150-250 tlden peynir ekmek gibi satılıyordu 4-5 sene öncesine kadar...
 
İlk önce ürün sahte değil için rahat olsun sitelerde fotoğraflarını gördüğün ürün avrupadaki ambalajları aslında bir kaç yıl öncesine kadar Türkiyeye bu ambalajlarla geliyordu ama gıda bakanlığının son açıklamalardan sonra üzerindeki bazı yazıları siyah şeritle kapatıp gümrükten soktular daha sonra tamamen ambalajını değiştirip ülkemize sokuyorlar. Ben de ilk aldığımda bu şekilde şüphelere düştüm ama 2. alışımda büyük bir avmnin supplement mağazasından alınca aynı ambalaj ve tadı görünce içim rahatladı.
 
Artık optimum ürünlerinin üzerindeki barkodu originalon.com sitesi üzerinden kontrol edip orjinalliğini sorgulayabilirsin. Ölçeğe takmamak lazım,orjinal gözüken ürünümün ölçeğindede logo yoktu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı