Sahte Şarj aleti laptopu bozar mı?

cilloo

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar samsung laptopum için çakma bir şarj aleti almak zorunda kaldım. Orjinalinde kopma var içinden. Bu şarj aletini kullanmam sıkıntı çıkarır mı yoksa sıkıntısız kullanır mıyım?

Çakma adaptörün
İnput: 100-240V 2A 50/60HZ
output: 19v 4.22A 80W
orjinal adaptörün
input: 100-240V 50-60hz 2.0A
output: 19Vdc 3.16A
yazıyor problem olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rakamsal değer olarak kağıt üzerinde tamam da aldığın ürün ne kadar kaliteli onu bilemeyiz.
Sahibinden.com'dan ikinciel orijinal alman daha iyi olurdu.

Orijinali de durumuna göre tamir ettirilebilir.
Acele lazım olduğu için böyle bir tercih yaptım markası retro. 2. el değilde yenisini temin etmem lazım zaten ama alıcak yer bulamadım.

2.el ürünler 25 liralardan başlıyor.
Benim için ana kriter orijinal olması ve kablosunda burulma, kırılma gibi görsel sorunların başlamamış olması. Servisten almıyorsan aldığın ürünün ne olduğunu bilemezsin, zaten çakma ürünler de orijinal ile birebir aynı görsele sahip oluyor.

Öte yandan her yan sanayii ürün kötüdür demek de haksızlık olur.

Özellikle sahte şarj aleti ve bataryalardan uzak durmanı öneririm, aleti bozar mı demişsin, fakat en önemli ve ilk sorman gereken soruyu sormamışsın. İlk sorun bana zarar verir mi olmalı idi. Sahte batarya ve adaptör patlar ise, hem alete, hem ide sana büyük ve geri dönüşü olmayan zarar verir. Allah muhafaza böyle bir şey olur ise de hiç bir yere dava açamaz ve aldığın zararla baş başa kalırsın. Bu yüzden orijnal ve bilinen markaları tercih etmeni tavsiye ederim.

2.el ürünler 25 liralardan başlıyor.
Benim için ana kriter orijinal olması ve kablosunda burulma, kırılma gibi görsel sorunların başlamamış olması. Servisten almıyorsan aldığın ürünün ne olduğunu bilemezsin, zaten çakma ürünler de orijinal ile birebir aynı görsele sahip oluyor.

Öte yandan her yan sanayii ürün kötüdür demek de haksızlık olur.
Benim aldığım ürün fena bi yan sanayi değil galiba kullanan baya kişi varmış. Ancak 2. el konusuna katılmıyorum benim şu an bozulmuş olan kablom inanın sıfır görüntüsünde hiçbir şekilde ayırt edemezsiniz.

Özellikle sahte şarj aleti ve bataryalardan uzak durmanı öneririm, aleti bozar mı demişsin, fakat en önemli ve ilk sorman gereken soruyu sormamışsın. İlk sorun bana zarar verir mi olmalı idi. Sahte batarya ve adaptör patlar ise, hem alete, hem ide sana büyük ve geri dönüşü olmayan zarar verir. Allah muhafaza böyle bir şey olur ise de hiç bir yere dava açamaz ve aldığın zararla baş başa kalırsın. Bu yüzden orijnal ve bilinen markaları tercih etmeni tavsiye ederim.
Kesinlikle haklısınız orjinalini en kısa zamanda temin edicem zaten sorun fiyat değil çok acil ihtiyacım olup teknoloji mağazalarında bulamadığım için böyle bir alternatife yöneldim.

Benim aldığım ürün fena bi yan sanayi değil galiba kullanan baya kişi varmış. Ancak 2. el konusuna katılmıyorum benim şu an bozulmuş olan kablom inanın sıfır görüntüsünde hiçbir şekilde ayırt edemezsiniz.

Kesinlikle haklısınız orjinalini en kısa zamanda temin edicem zaten sorun fiyat değil çok acil ihtiyacım olup teknoloji mağazalarında bulamadığım için böyle bir alternatife yöneldim.
Üzerinden baya geçmiş ancak anlayış göstereceğinizi düşünüyorum. Almış olduğunuz ürün herhangi bir soruna neden oldu mu? Sanırım Retro markalı bir adaptör almışsınız, ben de alacağım ancak aklımda soru işaretleri var. Tavsiye eder misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı