Sahte termal macun iade edilir mi?

LiXR

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6600 Ryzen 5500 16 GB Ram
Meslek
Youpıtır Heçkır
Bir mahalledeki mağazadan MX-4 termal macun almıştım. Yapay zeka dahil birçok kişi orijinal dese bile firmanın desteği sahte dedi, o yüzden iade edeceğim. Tek sorun, adam bana herhangi bir fiş falan vermedi, sadece ürünün üzerinde fiyat olan 250 stickeri var. Sorun yaratır mı? İade yapmazsa ne yapmalıyım?

Bir mahalledeki mağazadan MX-4 termal macun almıştım. Yapay zeka dahil birçok kişi orijinal dese bile firmanın desteği sahte dedi, o yüzden iade edeceğim. Tek sorun, adam bana herhangi bir fiş falan vermedi, sadece ürünün üzerinde fiyat olan 250 stickeri var. Sorun yaratır mı? İade yapmazsa ne yapmalıyım?
Adamın insafına kalmış.

Fiş alınmadıysa biraz zor. Yine de şansını dene tabi.

Sahte deyip iade et. Fiş vermediyse onun sorunu, çünkü fiş kesmek zorunda. Nakit mi vermiştin? Eğer oldu da iadeyi almazsa tüketici hakem heyetinden şikayet et. Hem fiş kesmediği için ceza yesin hem de resmi olarak iadeyi başlatmış olursun.

İade almazsa buradan yaz yine, nereye ne başvurusu yapacağın hakkında yardımcı olurum.

Sahte deyip iade et. Fiş vermediyse onun sorunu, çünkü fiş kesmek zorunda. Nakit mi vermiştin? Eğer oldu da iadeyi almazsa tüketici hakem heyetinden şikayet et. Hem fiş kesmediği için ceza yesin hem de resmi olarak iadeyi başlatmış olursun.

İade almazsa buradan yaz yine, nereye ne başvurusu yapacağın hakkında yardımcı olurum.

Yapay zekada aynısını dedi acaba iade etmezsen tüketici hakem heyetine başvuracağım deyip fiştende ceza yersin dersem tehdide girer mi? Bir de sanırsam fiş olmadan kanıtlanması zor olmaz mı?

Adamın insafına kalmış.

Sert birine benziyordu ağzından kelime çıkmamıştı yemin ettim artık her şeyi yerinden alacağım.

Mağazaya git, sıfır açılmamış kutudaki seri noyu kendi elindekiyle karşılaştır. Muhtemelen aynıdır.

Yüksek ihtimal :)

Adamın insafına kalmış.

Sert birine benziyordu ağzından kelime çıkmamıştı yemin ettim artık her şeyi yerinden alacağım.

Yani ücreti nakit olarak ödediysen fişde yoksa eğer ispat edemezsin.
Nakit yazmayı unuttum.

Aklıma şöyle bir şey geldi eğer tüketici hakem heyetine şikayet edersem diye fiş istesem vermem derse ses kaydı alsam nasıl fikir.

Yapay zekada aynısını dedi acaba iade etmezsen tüketici hakem heyetine başvuracağım deyip fiştende ceza yersin dersem tehdide girer mi? Bir de sanırsam fiş olmadan kanıtlanması zor olmaz mı?

Hocam şu an iade yapmazsa yapacak hiçbirşeyiniz yok. Ortada satın aldığınıza dair bir kanıt yok. Tanık varsa belki o konuyu bilemem ama onun dışında kanıtlamanız imkansız.

Sahte ürün satacak kadar üçkağıtçı ise o tarz şeyler onu yıldırmaz. :D Daha da inatlaşır.

Nakit verdiysen bile fiş kesmek zorunda. Eğer ürünü açmadıysan, orjinalliğinden şüphe ediyorum iade etmek istiyorum ve iade hakkım var de. Yinede ısrarla iadeyi almazsa o zaman aldığım ürünün fişini istiyorum de. Yine fişi kesmezse bu sefer internette vergi kayıp kaçak şikayeti et. Tüketici hakem heyetine de başvur ek olarak. Fişin olmasa bile yinede başvur. Tüketici hakem heyetinden bir şey çıkmazsa bile en azından vergi kayıp kaçağından işlem yapılabilir. Cezası az değil. Dediğim gibi yarın duruma göre yine konuya yaz yardımcı olurum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı