Sakal nasıl gür çıkar?

kNecht

Hectopat
Genetik olarak bir problemimiz yok. Babama sordum benim yaşlarımdayken gür sakalı keza aynı şekilde abimin de aynı. Abimle aramda zaten 4 yaş var. 20 yaşıma gireceğim sakalım hala gür değil de tel tel çıkıyor. Sağ taraf faul-yanak-çene birleşiyor sol taraf sadece faulden aşağı uzanıyor birleşmiyor. Bunun için doktora mı gidilmelidir nasıl sakalımı gür çıkartabilirim?

(Sadece konuyla alakalı cevaplar verin. Pişman olmam sakalım gür çıktığı için.)

Benim ailemde de herkesin sakalı var lakin benim sakallarım hiç gür çıkmadı. Çam esansı sürebilirsiniz ya da belli başlı serumlar satılıyor onları kullanabilirsiniz.
20 yaşınıza kadar gür bir şekle ulaşmadıysa bundan sonra da müdahale olmadan ulaşmayacaktır.

Boşverin hoocam benim gür de noluyo kesiyom yine de :D

Ergenliğe geç girmiş olabilirsin, erkeklik hormonun yetersiz olabilir, yeterli beslenmiyor olabilirsin, babanda abinde öyle diye sende de olcak diye bi şey yok farklı genler almış olabilirsin.

Sakalını düzenli kesmek zorunda olan birisi olarak bu durumun çok büyük bir oranda genetikle alakalı olduğunu söyleyebilirim. Ailedeki herkesin sakalı var diye bir sonraki jenerasyonda doğacak çocukların da sakallı olacağı hükmüne varamıyoruz maalesef.

Şahsen ben herhangi bir ürün kullanmadım. Lisedeyken her gün makine ile alırdım, sonra jiletle almaya başladım ve üniversitedeyken gür çıkmaya başlamıştı. Herhalde kesim sıklığının da bir etkisi vardır.

Düzenli olarak jilet kullanımı ve yıkanırken ovalama bezine sabun döküp bölgeyi güzelce ovalamak( Bu kökteki birikmiş tortuyu alıyor ve kökleri rahatlatıyor.) . Bunların haricinde tavsiye etmesem de testosteron takviyesi var ama bunu çok istiyorsan son çare olarak deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı