Sakalın çıkması nasıl sağlanır?

rashnikko

Kilopat
Merhaba, 18 yaşındayım. 2-3 senedir yüzümde kıllar büyüyor fakat çok fazla değil yanak kısımlarında tek tük oluyor. Bıyık ve çene taraflarında azar azar var. Henüz hiç bıçakla kesmedim, hep tıraş makinesi kullandım. Normal bir sakal yüzün hangi bölgelerinde çıkıyorsa hepsinde çıkmasını istiyorum. Bıçakla kesmeye başlamalı mıyım veya başka bir şey mi kullanmalıyım?

Hayır başka bir şey kullanmanıza gerek yok. Elinizden bir şey gelmez biraz bekleyin çıkacaktır. Ya da köse olabilirsiniz.
Bazı insanların sakalları 20 21 yaşlarında anca oturuyor. Dışarıdan ne müdahale yaparsanız yapın hiçbir şey etki etmeyecektir.

Testosteron değerlerini yükseltmen yardımcı olabilir fakat köklerinde genetik olarak kıl gelişimi yok denecek kadar az yani köselik durumu varsa testosteron da kurtaramayabilir durumu. Ama yaşın da daha genç yani beklemende fayda var bir anda şaşırtabilir seni.

Testosteron değerlerini yükseltmen yardımcı olabilir fakat köklerinde genetik olarak kıl gelişimi yok denecek kadar az yani köselik durumu varsa testosteron da kurtaramayabilir durumu. Ama yaşın da daha genç yani beklemende fayda var bir anda şaşırtabilir seni.
yok hocam yanak hariç yüzümün diğer bölgelerinde gayet uzuyor kıllar fakat yanak bölgesinde olmayınca kötü duruyor diye 3 4 günde bir kesiyorum. bakalım bekleyeceğim öyleyse sağolun.

Ne kullanırsan kullan çıkmayacak. Jilet kullansan da çıkmayacak. Genetiğin ne ise o zaman çıkar. 30 yaşında boş kalan yerler de olabilir, 15 yaşında her yerinde çıkmışda olabilir. Tamamen genetik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı