jxorz
Megapat
- Makaleler
- 1
Arkadaşlar selam. Bugün Steam üzerinden bir arkadaşlık teklifi aldım ve kabul ettim. Arkadaş bana CS:GO takımının olduğunu ve oyuncu aradıklarını söyledi. Dümeni bildiğimden dolayı dalga geçmek amaçlı tamam dedim.
Ardından turnuvaya kayıt için beni bir web sayfasına yönledirdi. Site gayet masum duruyor.
Turnuvaya katılabilmeniz için Steam üzerinden giriş yapmanız isteniyor. Steam ile giriş yapmaya çalışınca pop-up sekme açılıyor ve giriş bilgileriniz isteniyor. Gördüğünüz üzere link gözükmüyor.
Hemen sayfanın kaynağına inelim.
Yerel domain altında oluşturulan linke tıkladığımızda olanlar oluyor. BAMMM!
Hemen arkadaşın Steam profiline bakıyoruz. Göründüğü üzere ismi(!) Daniel.
Birde turnuva sitesinin WHOIS kaydına bakalım.
Son olarak arkadaşa güzel bir deneme olduğunu söylüyoruz.
Evet arkadaşlar işte oltacılar hesaplarınızı, değerli eşyalarınızı böyle çalıyor. Steam Guard kullanıyorsanız pek sıkıntı yok ancak bilinçli olmakta fayda var. Siz siz olun böyle sahte sitelerde hesabınızla oturum açmayı denemeyin!
Saygılar.
Bu arada 20 seviye bir anda 0 seviye oldu. Nasıl oldu o iş?
Ardından turnuvaya kayıt için beni bir web sayfasına yönledirdi. Site gayet masum duruyor.
Turnuvaya katılabilmeniz için Steam üzerinden giriş yapmanız isteniyor. Steam ile giriş yapmaya çalışınca pop-up sekme açılıyor ve giriş bilgileriniz isteniyor. Gördüğünüz üzere link gözükmüyor.
Hemen sayfanın kaynağına inelim.
Yerel domain altında oluşturulan linke tıkladığımızda olanlar oluyor. BAMMM!
Hemen arkadaşın Steam profiline bakıyoruz. Göründüğü üzere ismi(!) Daniel.
Birde turnuva sitesinin WHOIS kaydına bakalım.
Son olarak arkadaşa güzel bir deneme olduğunu söylüyoruz.
Evet arkadaşlar işte oltacılar hesaplarınızı, değerli eşyalarınızı böyle çalıyor. Steam Guard kullanıyorsanız pek sıkıntı yok ancak bilinçli olmakta fayda var. Siz siz olun böyle sahte sitelerde hesabınızla oturum açmayı denemeyin!
Saygılar.
Bu arada 20 seviye bir anda 0 seviye oldu. Nasıl oldu o iş?

Son düzenleme: