Sakura Forum fizibilite çalışması

147472

Kilopat
Makaleler
3
Son günlerde açık kaynak kod dünyasındaki forum scriptlerinden usanmış durumdayım. Bugün 🌸 Sakura Forum adını verdiğim bir projem üzerine yazı yazacağım.

🌸 Yeter!​

phpBB, SMF, myBB, XMB vb. gibi çöplerden usandım. Sürekli eski nesil, güvensizlik, yeni nesil emoji desteği, markdown vs. gibi özellikleri olmayan ve hatta bazılarında duyarlı tema desteği bile yok. Bunlar dışında, hâlâ bazılarında eklentileri bile güncelsiz kalması bile canıma doyurdu. Ha eklentilerin bile büyük kısmının duyarlı desteği bile yok. Hemen hemen hepsinin editöründe sürükle-bırak sistemi bile yok.

Bunlar dışında Flarum vb. gibi olanlar SSH ve Composer istiyor. Bunlar içinde VDS kiralamak ve oda da çok para demektir. Bu sorun demektir benim için. Şimdilik en sevmediğim betikte olan Wordpress'teki forum eklentisini kullanmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden 🌸 Sakura forum'u planlıyorum.

🌸 Neler Olacak?​

• Üyelik sistemi,
    • Bu sistemde sosyal medya ile üyelik olabilme,
  • Editörde markdown desteği,
  • Editörde sürükle-bırak desteği,
  • Temalar ve eklentilerde duyarlı sistemi desteği,
  • Beğen, beğenme, kalp vb. gibi reaksiyon özelliği,
    • Discord'taki gibi.
  • Wordpress gibi eklenti, tema vb. gibi özellikleri tek tıkla yükleme ve silme sistemi,
  • Aylık gizli bir şekilde kullanılmayan veritabanları optimizasyon özelliği, (Şart değil)
  • Kullanıcı dostu admin paneli,
  • Üyeler için duvar sistemi.
    • Facebook gibi,
    • Üyeler için istediği gibi bilgiler ekleme,
    • Üyeler yorum yaptıkça puan ve ödül kazanma,
    • Dilerseniz değiştirebileceksiniz.
    • Küfür ve argo sistemi,
    • Anti-spam sistemi,
    • Alt kategoriler sistemi,
    • Resim yükleme sistemi, vb. gibi özellikleri olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı