Salona gitmek mi evde çalışmak mı?

vakanda foreva

Hectopat
Selamlar, boyum 170 cm, kilom 98 kg. Kilo verip biraz şekil almak istiyorum ama çok kas yığını olmak gibi bir amacım yok. Şu an oturduğum bölgedeki spor salonu biraz uzak ve aylık ücreti 1000 TL. Bunun yerine 4.000-4.500 TL'ye bench sehpası, dambıl, halter seti ve direnç bandı alıp, el becerim olduğu için şöyle birşey yapıp evde bu ekipmanlarla çalışmayı düşünüyorum. Bu şekilde kendi başıma idare edebilir miyim, yoksa spor salonuna gitmek daha mı mantıklı?

Hocam temel hareketleri biliyorsanız ve bütçenizede uyuyorsa evde çalışın salonda uzak diyorsanız.

Profesyonel bir amaç yoksa evde çalışmakta bence sorun yaratmaz az bir araştırmayla evdede güzel işler çıkarılabilir. Üstelik kendi emeğinle aletler yapacaksın kendinle vakit geçirmiş olursun.

6 ay evde 1.5 sene salonda yaptım salon gibisi yok hocam evde tam verim alamadım veya ben yanlış bir şey yaptım kendimi test edemedim salonda kaldırdığım ağırlıklar artıyordu bu beni motive ediyordu evde hep aynı şeyler hep aynı hareket bir süre sonra baydı beni

Büyük bir beklenti yoksa, amaç sadece kalori harcamak ve şekillenmekse evde çalışmak tatmin edecektir.
Ayrıca evde çalışmanın en büyük artısı hayatınıza en az 2 saat kazandırmış oluyorsunuz.
Salonda spor yapmak aşırı vakit isteyen bir şey şahsen ben ona o vakti harcayamam.

Salon çok daha iyi olacaktır fakat aydan aya para vermeyin genelde 6-8-12 ay aldığınızda 1 ayda vermiş olduğunuz para çok daha düşük oluyor.

Bu arada kas yığını falan olmazsınız onlar ilaç kullanıyor, doğal sporunuzu yaparsanız güzel, orantılı bir vücudunuz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…