Salonda internet cekmiyor

ircoas

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Islemci:AMD Ryzen™5 7600X
Anakart:GIGABYTE B650M DS3H
Ram:XPG 32GB (2x16GB) Lancer Siyah DDR5 6000MHz CL40
Kasa/PSU:XIGMATEK COCKPIT X-POWER 700W 80PLUS
Ekran Karti:ZOTAC GeForce RTX 4070 TWIN EDGE OC
Sivi Sogutma:COOLER MASTER MASTERLIQUID ML240L V2
SSD:CRUCIAL P3 1TB
Meslek
Ogrenci
Merhaba, benim odamda 100Mbps'lik Türk Telekom internet var. Odada gayet güzel çekiyor, bir sorun yok ama 7 metre ötedeki salondan çekmiyor. Laptopta ASUS, yani sorun yok internet kartında vs. modemin yanında falan çekiyor. Üstüne üstlük router da kullaniyoruz, router salonda kablolu, laptopa bağlı ama nafile. Router Mi Router 4A. Sorun Router'da mi internette mi anlamış değilim. Nasıl çözebiliriz bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aradaki duvarlardan kaynaklanıyor olabilir. Yapılabilecek en yetkili yöntem, modeminizi daha yakına taşımaktır. Aynı sorunu bende yaşıyorum. Elimde olsa modemi koridora taşıyacağım ancak kablo yetişmiyor.

Hocam bir cozumu yok mu ya duzgun bir router ile cozulmez mi?
Bende de router var. Ancak çok hızlı değil. Salonda 37 MBPS veren internet odamda router ile birlikte 6-7 MBPS veriyor.

Bende de router var. Ancak çok hızlı değil. Salonda 37 MBPS veren internet odamda router ile birlikte 6-7 MBPS veriyor.
Anladim hocam. Duzgun bir router biraz daha sorunu azaltabilir mi?

Anladim hocam. Duzgun bir router biraz daha sorunu azaltabilir mi?
Belki azaltabilir. Routerlar ile alakalı pek bildiğim bir şey yok. Ancak internette bir şey görmüştüm. Alüminyum folyo ile modemin arka kısmını kaplayıp size doğru olan kısımı açık bırakıyordunuz. Böylece internet daha hızlı çalışıyordu. Ancak ne kadar doğru bilmiyorum.

Belki azaltabilir. Routerlar ile alakalı pek bildiğim bir şey yok. Ancak internette bir şey görmüştüm. Alüminyum folyo ile modemin arka kısmını kaplayıp size doğru olan kısımı açık bırakıyordunuz. Böylece internet daha hızlı çalışıyordu. Ancak ne kadar doğru bilmiyorum.
Ilgincmis hocam. Tesekkurler yardim icin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı