Merhaba. Cevaplar;
1- Uydu malzemeleri satan dükkana gidip odanız kaç mt. uzakta ise o metrajdaki uydu koaksiyel kablosu ölçülüp satın alınacak.
2- Koaksiyel kablosunun bir ucu çanaktaki LNB kutusuna diğer ucu (sonu) odadaki mini uydu alıcı cihazına bağlanılacak.
3- Uydu alıcı adaptörü prize takılıp uzaktan kumandasına açmak için basılacak.
4- Koaksiyel kablo balkonda duvardaki delikten girecek, yerden tekmelik tahtalarının üzerinde kablo tutucu ile tutturulup kapı pervazları (tahtaları) üzerinden odaya kadar çok dikkatle gidilip kablo montajı yapılmış olacak.
5- LCD TV'ye veya monitöre görüntü gelemezse LNB bağlantıları kontrol edilip sıkılaştırılacak. Gevşek olan LNB çıkış veya uydu giriş kablo montajı bağlantılarında uydu görüntüsü yok olur, bir görüntü varsa bu görüntü gider.
6- Kapı aralarından koaksiyel kablo geçerken kablo ezilmesin diyerek kapı pervazları bıçakla biraz kesilip uygun kablo oyuğu mutlaka oluşturulacak. En kritik yerler kapı aralarındaki veya üstlerindeki bu geçişlerdir, bu noktalar çok keskin (tam 90 derece değil) değil biraz daha yumuşak kavisli kablo bükümü şeklinde olmalı.
7- Uydu cihazları 50 metreye kadar (çok yanlış bilmiyorsam) uzatmalı kabloyla uydu alıcıyla desteklenir, oradan zayıf gelen akım veya zayıf LNB sinyali bu kadar uzun olan metraja rağmen yine de uydu alıcı cihazlarla kuvvetlendirilir.
8- Tüm bunları ben nereden biliyorum? Çünkü 7-8 yıl önce en arka odaya evin içinden 35-38 metre kablo geçirip uydu yayını PC monitörü ve uydu alıcıyla balkondan çanaktaki LNB'den alınmış zayıf sinyalle 8 yıldır aksaksız izliyorum. Görüntü gidince çanaktaki LNB'nin bağlantılarını bir penseyle bakonda LNB dışından sıkıştırıyorum, çünkü zamanla olası bir oksitlenme açık havada iken ister istemez mutlaka oluyor, bu kaçınılmazdır. Kolay gelsin.