Şampuan kullanılmaz ise ne olur?

Estas

Picopat
Çok kimyasal kullanmak istemiyorum. Her gün saçımı yıkasak ama hiç şampuan kullanmazsak ne olur? Ya da daha nadir kullansak, haftada bir gibi.

Tartışmalı bir konu. Çok şampuan kullanmak da hiç kullanmamak da saçı hızlı yağlandırır. Erkekler için olması gereken iki günde bir olacak şekilde ılık suyla tek sefer şampuanlanma.

Çok kimyasal kullanmak istemiyorum. Her gün saçımı yıkasak ama hiç şampuan kullanmazsak ne olur? Ya da daha nadir kullansak, haftada bir gibi.
Havalar sıcak sürekli terliyoruz. Sadece su kullanmak çok da temizlemez bence.

Her gün saçınızı yıkamayın. Yağlanması gerek saçın biraz. İki günde bir şampuan ile yıkayın ya da üç günde bir.
Her gün banyo yapıyorum. Sürekli saçımı da yıkıyorum. 1 gün banyo yapmasam kendimi 1 ay banyo yapmamış gibi hissediyorum. Saçı sürekli yıkarsak ne olur ki?

Her gün saçınızı yıkamayın. Yağlanması gerek saçın biraz. İki günde bir şampuan ile yıkayın ya da üç günde bir.
Her gün yıkamak istemiyorum ama saçım hızlı kuruyor. Yıkadıktan 6-7 saat sonra bir tarafı yukarı doğru dimdik, ön taraf aşağı doğru, çok karışık ve kötü bir görüntü oluyor. Taramak da işe yaramıyor.

Saç tipine bağlı, fakat haftada bir şampuanlanmak her şekilde çok az. Ben iki günde bir şampuanlanıyorum, bana yeterli oluyor. Şampuanda kullanacağın kimyasalları, daha doğal ürünler alarak azaltabilirsin biliyorsundur zaten.

Her gün banyo yapıyorum. Sürekli saçımı da yıkıyorum. 1 gün banyo yapmasam kendimi 1 ay banyo yapmamış gibi hissediyorum. Saçı sürekli yıkarsak ne olur ki?

Saçın yağlanıp kendini beslemesi lazım. Düz durulayabilirsiniz her gün ama her gün şampuanlamak çok mantıklı olmaz.

Her gün yıkamak istemiyorum ama saçım hızlı kuruyor. Yıkadıktan 6-7 saat sonra bir tarafı yukarı doğru dimdik, ön taraf aşağı doğru, çok karışık ve kötü bir görüntü oluyor. Taramak da işe yaramıyor.

Şekillendirici ve nemlendirici bir ürün kullanın.

Saç her gün yıkanılmamalı, iki günde bir yıkanılmalı. Haftada 3 kere şampuan kullanılmalı. Eğer kimyasal istemiyorsanız sülfatsız Yves Rocher veya OGX şampuanlarını kullanabilirsiniz.

Saçın yağlanıp kendini beslemesi lazım. Düz durulayabilirsiniz her gün ama her gün şampuanlamak çok mantıklı olmaz.

Şekillendirici ve nemlendirici bir ürün kullanın.
Yani birinci gün sadece su, ikinci gün şampuan ile yıkarsak her gün yıkanabilir, doğru mu anladım?

Modern dünyada kullandığımız şampuanlar saçımızın doğal halini bozuyor 2 3 gün saçımızı yıkamazsak hemen yağlanıyor. Yapabileceğin bir şey yok. Eğer hemen yağlanmamasını istiyorsan uzun bir süre saçına kimyasal sürme. Doğal dengesi yerine oturur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı