Şampuan şaç döker mi?

mertcan6789

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben saçım için şampuan kullanıyorum ve saç kurutma makinesiyle da kurutmayı düşünüyorum fakat babam saç döker yapma diyor. Ben de korkudan yapmıyorum. Lütfen bilgisi olan cevaplasın, gerçekten böyle bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ben saçım için şampuan kullanıyorum ve saç kurutma makinesiyle da kurutmayı düşünüyorum fakat babam saç döker yapma diyor. Bende korkudan yapmıyorum. Lütfen bilgisi olan cevaplasın, gerçekten böyle bir şey var mı?
Değişir. Saça, şampuana göre farklılık gösterir. Hangi şampuan?

Saç dökülmesi zaten olur fakat tamamen şampuan kaynaklı olmaz. Sırf şampuanla yıkayıp kurutma makinesiyle kuruttunuz diye avuç avuç saç döküleceğini zannetmiyorum. En azından ben böyle bir şey yaşamadım.

Kanka saçını iyi durularsan bir sorun olacağını zannetmiyorum. Ben avuç avuç şampuanla saçlarımı yıkıyordum, iyi de durulamıyordum. Böyle yapmam saç dökülmemi öne çekti. 17 yaşında dökülmem hızlandı şu an 19 yaşındayım tepeler gitti önler de.

Babanızın saç dökülmesi yapar şeklindeki söylemi belki daha önce yaşadığı bir tecrübeden dolayı olabilir. Sonuçta saçlar genelde 2-3 günde bir yıkanmalı, fazla yağlanmaması ve genel olarak saçın ve saç derisinin temiz kalması için şampuan kullanılmalı. Tabi bu dediklerim genelleme, nadir durumlarda süreler, şampuan tipleri değişebilir.

Benim önerim saç tipinize uygun bir şampuan bulmanız olacaktır. Genel olarak gözlemlerim, yanlış şampuan kullanımında saç derisi ile alakalı problemler yaşandığı yönünde. Tabi önce babanıza da sorun daha önce bir problem mi yaşamış da o yüzden mi demiş acaba saçın dökülür, kullanma diye.

Kuaförlerin genel tavsiyesi, saçı yıkadıktan sonra neminin bir havlu yardımıyla hafifçe, nazikçe alınmasıır. Sonrasında ise saç kurutma makinesinin soğuk veya orta derecesini kullanarak saçın kurutulması. Bu kurutma makinesinin farklı aparatları da oluyor, saç tipinize göre yine farklılık gösterecektir. Kuruttuktan sonra saçta ıslak bölge, nem kalmamasına özen gösterin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Saç kurutma makinesinin en sıcak ayarını açmadığınız sürece problem olmaz. Bir de çok uzun süre kurutmaya gerek yok (saçınız çok uzun değilse). Islaklığını alın yeter.

Genlerinde saç dökülmesi varsa ne yaparsan yap o saç dökülür hocam. Kuzenlerim 1 kutu jöle sürerler, şampuanla yıkarlar saçları şuan maşallah kalem atsan içinde bulamazsın. Tabii bakım yapmak güzel bakmak dökülmeyi geciktirir ama bitirmez. Akacak kan damarda durmaz hocam malesef.

Saç kurutma makinesini saçıma yakın tutunca ve en sıcak ayarda çalıştırınca saçlarım diken diken oluyordu ve 5-6 tel elime geliyordu. Sonradan makineyi orta ayarda ve saçımdan uzak tutup yavaşça kurulamaya başladım bu sorun ortadan kalktı. Şampuanın saç dökeceğini sanmıyorum.

Şampuanın içeriğini iyice okumak gerekiyor.
Saç derinize göre şampuan tercih etmeniz gerekiyor, mesela Head&Shoulders Clinical Strength kullanıyorum ve memnunum.
Saçımın ıslaklığını parmakların ile aldıktan sonra havlu ile kurulayıp, en son saç kurutma makinesi ile işimi görüyorum.

Zaten genetikte varsa saç dökülmesinin önüne geçemezsin, birde jöle türevleri dökülmeyi hızlandırır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı