Samsun Odyssey G6 OLED alınır mı?

Uurlauur

Kilopat
Selamlar iyi geceler! Yakın zamanda monitörüm bozulmuştu ve forumda açtığım konuda öneriler ve az biraz araştırma sonucunda MSI G274qpx aklıma yatmıştı. Ta ki Samsung Odyssey g6(G60SD) OLED "27 inç Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Oyun Monitörü LS27DG602SUXUF | Samsung Türkiye" monitörü görene kadar. İlk açtığım konuda belirttiğim bütçemin iki katı kadar bir fiyat etiketine sahip. Sizce bütçemi aşıp Samsung monitörü almak mantıklı bir hareket mi? Fikirleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar iyi geceler! Yakın zamanda monitörüm bozulmuştu ve forumda açtığım konuda öneriler ve az biraz araştırma sonucunda MSI G274qpx aklıma yatmıştı. Ta ki Samsung Odyssey g6(G60SD) OLED "27 inç Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Oyun Monitörü LS27DG602SUXUF | Samsung Türkiye" monitörü görene kadar. İlk açtığım konuda belirttiğim bütçemin iki katı kadar bir fiyat etiketine sahip. Sizce bütçemi aşıp Samsung monitörü almak mantıklı bir hareket mi? Fikirleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Eğer alabiliyorsan alınabilir. Seni zorlamayacaksa olur birşey ömürlük bir ürün almış olursun. Ama seni ne kadar zorlayacak bu bütçeni aşma.

Şu teknoloji ile oled/amoled tarzı görüntüleme cihazları ömürlük değiller ciddi yanma sorunları var.
Şuan tüm firmalar 3 yıl garanti sunuyor yanma için sorun olmayacaktır.

Ayrıca PC televizyon gibi değil çok fazla yanma olmuyor sürekli animasyonlar ara sahneler yükleme ekranları sürekli ekran değişikliği oluyor. Walpaper'da uzun süre bekletmediğin sürece sorun olmaz.

Şu an tüm firmalar 3 yıl garanti sunuyor yanma için sorun olmayacaktır.

Ayrıca PC televizyon gibi değil çok fazla yanma olmuyor sürekli animasyonlar ara sahneler yükleme ekranları sürekli ekran değişikliği oluyor. Wallpaper'da uzun süre bekletmediğin sürece sorun olmaz.

Hayır olabilir.
Özellikle oyunlarda HUD neredeyse her zaman statik oluyor.
Yanma olayı kısaca artıyor.
3 yıl garanti ömürlük olmuyor ayrıca.

Hayır olabilir.
Özellikle oyunlarda HUD neredeyse her zaman statik oluyor.
Yanma olayı kısaca artıyor.
3 yıl garanti ömürlük olmuyor ayrıca.
Tamam ama 6 yıl civarı kullansa bile bir monitörü zaten ömürlük sayılır ki herkesin başına gelebilecek bir şey değil. Statik hudlar da her oyunda 10 saat sabit tutulmuyor ayrıca illa bir cutsene veya hudda değişme sayaç birşey oluyor.

Tamam ama 6 yıl civarı kullansa bile bir monitörü zaten ömürlük sayılır ki herkesin başına gelebilecek bir şey değil. Statik HUD'lar da her oyunda 10 saat sabit tutulmuyor ayrıca illa bir cutsene veya HUD'da değişme sayaç bir şey oluyor.

Yanma olayı bir anda olan bir olay değil ki zaten, yavaş yavaş meydana gelebilir.
Örneğin Cyberpunk oynuyorsunuz oyun aşağı yukarı 25 saat sürüyor sadece 5 saatlik bir kısmında statik HUD olsa zaten monitörün o kısımlarda ciddi hasar meydana gelir.
Windows'ta görev çubuğu da aynı şekilde statik bir menüdür aynı şekilde hasar meydana gelebilir.
6 yıl sonunda ekran yanık içinde olunca kime satacak alan kullanıcı onu cevaplayabilir misiniz 30 bin veriyorsunuz bu teknolojiye evet harika bir renk kalitesi ve siyah rengi var ama yanma sorunu çok yaygın, şu an çözümü teknolojinin ilerlemesini beklemek zaten fiyatları illaki düşecek şu anda bu paraları mavi tonlarındayken arka da yanık görüntü görmek için verilmemeli bana kalırsa, bütçesi hele anca yeten biri için.

Yanma olayı bir anda olan bir olay değil ki zaten, yavaş yavaş meydana gelebilir.
Örneğin Cyberpunk oynuyorsunuz oyun aşağı yukarı 25 saat sürüyor sadece 5 saatlik bir kısmında statik HUD olsa zaten monitörün o kısımlarda ciddi hasar meydana gelir.
Windows'ta görev çubuğu da aynı şekilde statik bir menüdür aynı şekilde hasar meydana gelebilir.
6 yıl sonunda ekran yanık içinde olunca kime satacak alan kullanıcı onu cevaplayabilir misiniz 30 bin veriyorsunuz bu teknolojiye evet harika bir renk kalitesi ve siyah rengi var ama yanma sorunu çok yaygın, şu an çözümü teknolojinin ilerlemesini beklemek zaten fiyatları illaki düşecek şu anda bu paraları mavi tonlarındayken arka da yanık görüntü görmek için verilmemeli bana kalırsa, bütçesi hele anca yeten biri için.
Görev çubuğu aç kapa yapılabiliyor ki ben öyle kullanıyorum. Cyberpunk tarzı oyunda da menü girdin çıktın silah değiştin ateş ettin. Canın azaldı arttı cutscene girdi yükleme ekranı derken zaten zaten sabit kalmıyor o hud çok fazla. 5 saat statik kaldı diyede ekran yanmaz. Ayrıca 2 sene önce Va paneller revaştayken şimdi herkes ıps öneriyor. Yakında micro ledler falan gelecek. 6-7 seneye ne teknolojiler gelir artık bukadar da 10 sene sonrasını düşünmenin bir alemi yok.

Yani çoğu teknoloji içerik üreticisi AMOLED kullanıyor ve yanma sorunlarının eskide kaldığını söylüyorlar. Böyle güncel cihazlar için yanmanın dert olacağını sanmıyorum. Monitörün yanmaya karşı hangi teknolojileri içerdiğini araştır derim her firmanın farklı farklı teknolojileri var. Ha benim bütçem olsa alır mıydım? Alırdım. Tabletim AMOLED ekran ve bu görüntünün koca monitörde olacağını düşünmek acayip cezbedici.

Görev çubuğu aç kapa yapılabiliyor ki ben öyle kullanıyorum. Cyberpunk tarzı oyunda da menü girdin çıktın silah değiştin ateş ettin. Canın azaldı arttı cutscene girdi yükleme ekranı derken zaten zaten sabit kalmıyor o HUD çok fazla. 5 saat statik kaldı diye de ekran yanmaz. Ayrıca 2 sene önce VA paneller revaştayken şimdi herkes IPS öneriyor. Yakında Micro LED'ler falan gelecek. 6-7 seneye ne teknolojiler gelir artık bu kadar da 10 sene sonrasını düşünmenin bir alemi yok.

Hocam sabit kalması önemli değil ki, aynı pixellerin yüksek parlaklıkta mesela mavi-beyaz renklerde kalması önemli.
Zaten OLED monitörlerin parlaklıkları çok yüksek, yanmaları çok olası, ekran kalitesine hiçbir lafım yok zaten, bana kalırsa bir süre beklenmesi daha sağlıklı, çünkü zaten şu an bu teknolojiye aşırı yatırım yapılıyor, yanma sorunları çözülmeye başlandı evet, maliyet gitgide düşüyor yakında IPS, VA fiyatlarına yaklaşacak bu cihazlar bu kadar acele edilmesine gerek yok.
Dynamic AMOLED telefon kullanıyorum evet ekran olarak aşırı güzel ama parlaklığı yanacak diye %30-40 civarında kullanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı