Bunu da şimdi gördüm. Az önce yukarıda bahsettiğim durum işte.Şu anda hiçbir Samsung diskte güncelleme yok. Fakat Magician'ın sunucu bilgilerinde hata var, o yüzden güncelleme varmış gibi algılıyor. 2B2QEXM7 (revize sürümlerde 2B3QEXM7) sürüm numarası en güncel bellenim numarasıdır.
Bu sorunu sadece 970 Evo Plus sahipleri değil, 980 ailesi, 970 ailesi, 870 ve 860 ailesi gibi diğer serilerde yaşıyor.
https://s3.ap-northeast-2.amazonaws.com/global.semi.static/SAMSUNG_SSD_970EVO_Plus_ISO_190513/7ES357322A6707A720E1A71EF11A3BE1EED819E011D317626415F0281A78151C/Samsung_SSD_970_EVO_Plus_2B2QEXM7.iso
https://s3.ap-northeast-2.amazonaws.com/global.semi.static/SAMSUNG_BRAND_SSD_970EVOPLUS_ISO/FW/E2512E718DB3E7EWGM90AJ0J2KIA55338LDA8A7108M1Y2D99/Samsung_SSD_970_EVO_Plus_4B2QEXM7.iso
Evet, dün siteye güncelleme gelmiş ve yeni sürümü yüklemişler. @Asım Demir 'le 1 hafta önce bu konunun muhabbetini yaptık ve hem siteye hem başka yerlere yeni sürüme baktık ama bulamadık. 4B sürümüyle de alakalı herhangi bir değişiklik listesi de yok. Ne yaptılar onu da anlamış değilim.Bunu da şimdi gördüm. Az önce yukarıda bahsettiğim durum işte.
Ama konu sahibinin şu an sahip olduğu firmware numarası ile sitedeki uyuşmuyor.
Yeni ISO'yu birkaç yazılımla yazdırmayı denememe rağmen boot edemedim ben de. Magician'ın düzelmesini bekleyeceğiz muhtemelen.Evet, dün siteye güncelleme gelmiş ve yeni sürümü yüklemişler. @Asım Demir 'le 1 hafta önce bu konunun muhabbetini yaptık ve hem siteye hem başka yerlere yeni sürüme baktık ama bulamadık. 4B sürümüyle de alakalı herhangi bir değişiklik listesi de yok. Ne yaptılar onu da anlamış değilim.
Firmware aracını boot etmeyi başardım ancak bu sefer de SSD'yi görmedi. Muhtemelen NVMe sürücüsü olmayan veya uyumsuz olan bir Linux sürümü kullanıyor güncelleme aracı...
Evet, tüm gün ben de denedim olmuyor. Udb flash disk oluşturup, oluşturduğumuz USB'den boot yapıyorum ama Firmware yazılımı bir türlü gelmiyor. Siyah ekranla öylece bekliyorum.
Ürün zaten kendini bu şekilde tanıtıyor bilgisayara.NVME Samsung SSD 970 SCSI Disk Device olarak görünmesinden şüphelenip firmware güncellemesi var mı diye baktım.
Samsung NVMe sürücüsü yüklü mü bilgisayarınızda? Yüklü değilse evet, o şekilde tanımlar. Yüklüyse dediğim gibi tanımlar.