Samsung 1 TB HDD 105SI Fix Hatası

EmreYildiz

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşımdan 1 TB Samsung 105SI HDD aldım, kasaya bağladım ama bilgisayarı çalıştırırken "Windows yükleniyor" alanında duruyor. 5 dakika sonra uyarı yazısı geliyor. 10 saniye içinde tuşa basmazsak otomatik fixlemeye başlıyor ama hep %99 veya bazen %100'de kalıyor. Eğer tuşa basıp ayıklamayı atlarsam PC açılıyor ama aşırı bir şekilde kasıyor, hiçbir şey yapılmıyor. Masaüstüne bile öğeler 2-3 dakika sonra geliyor, yapabilseydim harddiski biçimlendirme falan yapacaktım. Bu durumu nasıl çözebilirim? BIOS'tan falan bir işlem yapılamaz mı? Şimdiden teşekkürler.

AMD Ryzen 3 3100 işlemci
Crucial Ballistix 3200MHz 8 GB RAM
BIOSTAR B450mH 3200MHz anakart
INNO3D GTX 1650 Super OC X2 Twin 4 GB 128Bit
Zalman 600W 80+Bronze PSU

IMG_20210309_162614.jpg

IMG_20210309_162240.jpg

HDD'den garip sesler de çıkıyor mu?
Yok herhangi bir garip ses yok. Bu arada dediğinizi yaptım bilgisayar çalışır durumdayken harddiski taktım hatta sata kablosunu takınca harddiskten ses geldi ama bilgisayarda görünmedi, ve kasma olmadı. Reset atınca tekrar bu ekrana attı ama... Format durumu çözer mi acaba (Windows SSD'ye kurulu)

Format atmanız sorunu çözeceğini düşünmüyorum. Diski arkadaşınız sistemine takıp aynı sorun oluyor mu diye bakın. Olmuyorsa anakart kaynaklı olabilir. Olursa disk bozulmuştur.
İsterseniz format atabilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı