Samsung 23.5" LC24FG73FQMXUF alınır mı?

• Konuyu başlatan 70320
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 8.158
Ben lc24fg73 adlı modeli dün sipariş verdim. Vatan Bilgisayar'da deneme fırsatım olmuştu ve XG2401 ve lc24fg73'ü yan yana görünce bu monitöre karar vermiştim, özellikle siyah renkler çok güzel görünüyor. Fiyat farkı da çok az ben Samsung'u öneririm. Quantum Dot gibi bir özelliği de var.
Samsung kafamda bir tık daha önde gibi, akşama kadar biraz daha bakınacağım. Bu arada nereden sipariş verdiniz hocam?

Eğer şimdi almayacaksanız monitör geldiğinde ilk izlenimlerimi yazabilirim.
16 saat sonra indirim bitiyor hocam, Monitörün de 16 saat içinde elinize ulaşmayacağını düşünürsek biraz şanssızım sanırım. :) Fakat siz yine de ilk izlenimlerinizi paylaşın, eminim ki Monitör benim elime daha geç geçecektir.

Hocam merhaba, ben de bu monitörü geçen hafta aldım ancak yazı kalitesi pek hoşuma gitmedi, sizde durum nasıl acaba? Herhangi bir ayar vs. yaptınız mı? Özellikle beyaz fon üzerine siyah yazılarda okumayı güçleştiren bir şey var, gözleri daha çabuk yoruyor. Araştırdığım kadarıyla AOC C24G1 ve MSI MAG241C gibi curved modellerde de aynı sorun varmış.
Ben kullanıyorum. Bu fiyata kaçırmayın.

Bende dün siparişini verdim indirimi yakalayıp. MSİ MAG241C almıştım görüntü kalitesi, renklerin canlılığı oldukça güzeldi yazılardada problem yoktu ama ekran kenarındaki açıklıktan dolayı pixellerde bozulma vardı bir değişim birde iade yaptım. Samsung'tan yana şansımı deneyeceğim bu sefer memnum kalırım umarım.

Monitörün tepkime süresi konusunda çekinceniz olmasın. Genel olarak VA paneller tepkime süresi olarak TN panellerin gerisinde ama bu oyun oynayamayacağınız anlamına gelmiyor. 144HZ'lerde farklıysa bilmiyorum ama ben 60HZ 5ms VA panel monitörümde oyun oynadım hiç de rahatsız etmedi. Evet ufo testinde ghosting farkediliyor ama oyun oynarken hiç farketmedim.

VA paneller arasında bana göre en iyileri AOC 24G1 ile Samsung'un bu modelidir. İkisini de tercih edebilirsiniz ama Quantum Dot teknolojisi çok övülüyor Samsung'un. Gsync konusunda ise AOC biraz daha başarılı gözüküyor yaptığım internet araştırmalarında ama bugüne kadar Nvidia kart kullanıp Gsync olmayan monitör de çokça insan tarafından kullanıldı o yüzden büyük dert olacağını düşünmüyorum. Samsung'u alabilirsiniz. Geçen sene Hepsiburada'dan sipariş etmiştim ama kargoya 1 hafta verilmeyince iptal etmiştim yoksa ben de Samsung'un bu monitörünü kullanıyor olacaktım.

Dün AOC G2590PX monitörünü 1400₺ye görünce siparişi verdim umarım sorunsuz gelir. Uzun zamandır takibimde olan monitördü. Daha önce HB KDV indirimlerinde 1480₺ idi oyuna daldım unuttum sipariş geçmeyi sonra indirim bitti geçenlerde de HB'de 1680₺ civarındaydı alsam almasam mı derken yine indirim bitti bu sefer kaçırmadım. Umarım sorunsuz gelir.

Monitörün tepkime süresi konusunda çekinceniz olmasın. Genel olarak VA paneller tepkime süresi olarak TN panellerin gerisinde ama bu oyun oynayamayacağınız anlamına gelmiyor. 144HZ'lerde farklıysa bilmiyorum ama ben 60HZ 5ms VA panel monitörümde oyun oynadım hiç de rahatsız etmedi. Evet ufo testinde ghosting farkediliyor ama oyun oynarken hiç farketmedim.

VA paneller arasında bana göre en iyileri AOC 24G1 ile Samsung'un bu modelidir. İkisini de tercih edebilirsiniz ama Quantum Dot teknolojisi çok övülüyor Samsung'un. Gsync konusunda ise AOC biraz daha başarılı gözüküyor yaptığım internet araştırmalarında ama bugüne kadar Nvidia kart kullanıp Gsync olmayan monitör de çokça insan tarafından kullanıldı o yüzden büyük dert olacağını düşünmüyorum. Samsung'u alabilirsiniz. Geçen sene Hepsiburada'dan sipariş etmiştim ama kargoya 1 hafta verilmeyince iptal etmiştim yoksa ben de Samsung'un bu monitörünü kullanıyor olacaktım.

Dün AOC G2590PX monitörünü 1400₺ye görünce siparişi verdim umarım sorunsuz gelir. Uzun zamandır takibimde olan monitördü. Daha önce HB KDV indirimlerinde 1480₺ idi oyuna daldım unuttum sipariş geçmeyi sonra indirim bitti geçenlerde de HB'de 1680₺ civarındaydı alsam almasam mı derken yine indirim bitti bu sefer kaçırmadım. Umarım sorunsuz gelir.
Hayırlı olsun, umarım sorunsuz bir şekilde gelir monitörünüz. :) TN panel pek önerilmediği için VA panel almak istedim. Renk kalitesi yönünden pek sevilmiyor sanırım TN panel, aksi halde 1400 TL'ye kaçırmazdım diye düşünüyorum. :)

Hocam bu monitör geçen hafta elime ulaştı. Renk olarak iyi, oyunlarda herhangi bir ghosting'e rastlamadım, ölü piksel de çıkmadı. Kabul edilebilir bir düzeyde ışık sızması var, pek rahatsız etmedi beni. Yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi bence bu monitörün en kötü yanı yazıların kalitesi olmuş. Va panele sahip kavisli monitörlerde diğerlerine göre farklı bir piksel sistemi olduğu için bu durumun normal olduğu söyleniyor. Aynı şekilde AOC C24G1 ve MSI MAG241C modellerinde de bu sorunla karşılaşanlar olmuş. Benim tavsiyem eğer uzun süre yazı okumanız, çalışmanız vs. gerekecekse kavisli monitörler iyi tercih olmayabilir. Renkleri iyi sayılabilecek bir tn panel de düşünebilirsiniz. AOC G2590PX olabilir örneğin, incelemelere de bakın bolca. Ama yok genel olarak oyun ve video ağırlıklı kullanıp, arada bir forumda, sosyal medyada vs. yazı okuyacaksanız c24fg73 de memnun edecektir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı