Arkadaşlar bunca yıldır monitör kullanıyorum ancak evlilik planları olduğu için TV ve monitörü bir arada çözelim dedik ve 55S90C model bir televizyon aldık. TV yanında HW-Q600C soundbar hediye verildi. Ancak aldığımız günden beri TV ile soundbarı doğru bir şekilde kullanamıyormuşum gibi geliyor. Yaşadığım sorunlar;
Şu ana kadar yaptıklarım;
Ancak ne yaparsam yapayım TV+soundbar ve kumanda fonksiyonlarını tam olarak çalıştıramadım. Ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum, PC bağlı iken bu ayarlar çalışmıyor mu? (PC bağlıyken TV arayüzünü kullandığımda da çalışmıyor)
Bağlantı şeklim -> PC ve soundbar TV üzerine bağlı. Soundbar HDMI-earc portlarında.
Soundbar üzerinden "+ ve -" tuşlarına aynı anda basarak bir sıfırlama gerçekleştirdiğimde sorun çözüldü. Onlarca denediğim şeyin ardından çözümü bu şekilde buldum.
- Soundbar kumandası üzerinden sound mode, tone gibi ayarlar tepki vermiyor, ayar değiştiremiyorum.
- TV'de Q-symphony özelliğini kullanamıyorum. TV+soundbar gibi bir seçenek görünmüyor.
- TV'de ekolayzer ayarı yapamıyorum, sadece bass değişiyor.
Şu ana kadar yaptıklarım;
- Tüm bağlantıları baştan yaptım sıfırladım.
- TV ve soundbar Firmware güncelledim.
- TV ayarlarında anynet, earc özelliği aktif. Pasif olarak da denedim.
- HDMI portlarını kontrol ettim ikisi de Arc bağlantılı slot üzerinden bağlı.
Ancak ne yaparsam yapayım TV+soundbar ve kumanda fonksiyonlarını tam olarak çalıştıramadım. Ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum, PC bağlı iken bu ayarlar çalışmıyor mu? (PC bağlıyken TV arayüzünü kullandığımda da çalışmıyor)
Bağlantı şeklim -> PC ve soundbar TV üzerine bağlı. Soundbar HDMI-earc portlarında.
Soundbar üzerinden "+ ve -" tuşlarına aynı anda basarak bir sıfırlama gerçekleştirdiğimde sorun çözüldü. Onlarca denediğim şeyin ardından çözümü bu şekilde buldum.
Son düzenleme: