Samsung 55S90C soundbar düzgün çalışmıyor

176476

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar bunca yıldır monitör kullanıyorum ancak evlilik planları olduğu için TV ve monitörü bir arada çözelim dedik ve 55S90C model bir televizyon aldık. TV yanında HW-Q600C soundbar hediye verildi. Ancak aldığımız günden beri TV ile soundbarı doğru bir şekilde kullanamıyormuşum gibi geliyor. Yaşadığım sorunlar;

• Soundbar kumandası üzerinden sound mode, tone gibi ayarlar tepki vermiyor, ayar değiştiremiyorum.
  • TV'de Q-symphony özelliğini kullanamıyorum. TV+soundbar gibi bir seçenek görünmüyor.
  • TV'de ekolayzer ayarı yapamıyorum, sadece bass değişiyor.

Şu ana kadar yaptıklarım;

• Tüm bağlantıları baştan yaptım sıfırladım.
  • TV ve soundbar Firmware güncelledim.
  • TV ayarlarında anynet, earc özelliği aktif. Pasif olarak da denedim.
  • HDMI portlarını kontrol ettim ikisi de Arc bağlantılı slot üzerinden bağlı.

Ancak ne yaparsam yapayım TV+soundbar ve kumanda fonksiyonlarını tam olarak çalıştıramadım. Ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum, PC bağlı iken bu ayarlar çalışmıyor mu? (PC bağlıyken TV arayüzünü kullandığımda da çalışmıyor)

Bağlantı şeklim -> PC ve soundbar TV üzerine bağlı. Soundbar HDMI-earc portlarında.

Soundbar üzerinden "+ ve -" tuşlarına aynı anda basarak bir sıfırlama gerçekleştirdiğimde sorun çözüldü. Onlarca denediğim şeyin ardından çözümü bu şekilde buldum.

Son düzenleme:
Dolby Vision olmaması izleme zevkini etkiliyor mu? Ben de Samsung düşünüyorum ama bu kadar para verip en önemli HDR formatı desteği olmaması kafa karıştırıcı. Birçok video servisi Dolby Vision, IMAX Enchnced gibi dizi film yayını yapmakta ancak Samsung sadece HDR10+ desteği veriyor en tepe modelde dahi.

Dolby Vision olmaması izleme zevkini etkiliyor mu? Ben de Samsung düşünüyorum ama bu kadar para verip en önemli HDR formatı desteği olmaması kafa karıştırıcı. Birçok video servisi Dolby Vision, IMAX Enchnced gibi dizi film yayını yapmakta ancak Samsung sadece HDR10+ desteği veriyor en tepe modelde dahi.
Geç döndüm biraz kusura bakmayın. Genel görüşlerimi söyleyeyim, televizyonu yaklaşık 5 aydır kullanıyorum ve görüntü kalitesinden oldukça memnunum. Ben daha çok PC için kullanıyorum ve çeşitli içerikler izliyorum. 144 Hz olması ve gecikme değerlerinin muadillerine göre iyi olması benim için ciddi bir avantaj oluşturuyor. HDR konusunda Dolby Vision eksikliğini hiçbir zaman hissetmediğimi söyleyebilirim. Ama uygulamadan uygulamaya değişen bir durum da söz konusu. Disney+ ve Netflix yayınlarının HDR kaliteleri genellikle Prime ve AppleTV uygulamasına oranla çok daha iyi.

Televizyonla ilgili en büyük sıkıntım Tizen tarafı. 2024 yılında nasıl bu kadar kötü bir iş yapmışlar bilmiyorum. Konu başlığında bahsettiğim gibi çeşitli sorunlar yaşadım. Menünün ekranda kalması ve reboot atana kadar gitmemesi, Q-Symphony ayarının televizyonu sıfırlayana kadar çalışmaması, arayüzün anlamsız zamanlarda yavaşlaması, güncelleme geçişlerinde ses kesilmesi gibi sorunların eklenmesi. Ayar menüsünün anlamsız bir şekilde kısıtlanmış olması gibi problemler yaşadım.

Tüm bunların yanında ara yüze, yazılıma ve benzer problemlere alıştım diyebilirim. Sonuç olarak televizyondan memnun musunuz sorusunu özetlemem gerekirse;

Yazılımdan memnun değilim ancak televizyonun renk kalitesi, görüntü kalitesi, görüntü işleme hızı, parlaklık seviyesi, panelin banding gibi sorunlarının olmaması, düz renklerde uniform görüntü vermesi, panel yanmasına dayanıklı olması gibi avantajları söylenebilir. Özellikle oyunlar inanılmaz HDR ile birlikte inanılmaz keyif veriyor. Ayrıca servis menüsündeki ufak bir modlama ile 2. nesil panel kullanan S90C modelleri S95C modeline yükseltilebiliyor. Bu yükseltme ile maksimum parlaklık seviyesi ve HDR parlaklık seviyesi artmış oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı