Samsung 65qn80F vs TCL 65Q7C

Hackopat

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Evliliğe hazırlık sürecinde bir televizyon ihtiyacımız hasıl oldu. Dolayısıyla; 65 inç boyutunda, çoğunlukla dizi/film izlemek ve belki ara sıra PlayStation oynamak amacıyla bir televizyon arayışındayım. En önemli beklentim, beni uzun süre idare edecek ve yormayacak, ortalama-yüksek dolaylarda bir seyir ve ses zevki verecek televizyon olmasıdır. Bunun yanı sıra, yine geleneksel medyayı pek takip etmediğim için dijital mecraları kolaylıkla açabilmesi de önemli.

Kabaca yapmış olduğum bir araştırma neticesinde başlıkta da belirttiğim Samsung 65qn80F ve TCL 65Q7C şeklindeki iki model gözüme çarptı. TCL'nin yorumları marka itirabiyle biraz ürkütse de Google TV olması cezbetti. Bununla birlikte Samsung ise genel yorumları iyi olduğu için tercih ettim. Bunlar haricinde, Philips yahut LG de tavsiye edilebilir.

Bütçe: 65.000 TL civarında.

Şimdiden ilgi, alaka ve önerileriniz için teşekkür ederim.

Ben de benzer şekilde TV bakarken biraz da "oyun" odaklı, bilgisayarı konsolu falan bağlayabileceğim, tepki süreleri yüksek, görüntüsü güzel vs vs vs olan bir TV istiyordum.

TCL'ler fiyat/performans ve gerçek anlamda "oyun TV"si tanımına uyan ürünler gibi görünüyor. Ancak kafamdaki "Çinli" algısından beni kurtaracak bir şey göremiyorum maalesef. Kaldı ki, sorunsuzluk ve servis konusunda da sağda solda yer alan yorumlar zaten "heh, tam da beklediğim gibi" dedirtti bana.

Neticede ne yaptım, aklım TCL'lerin özelliklerinde kalsa da, biraz daha "kırpılmış" de olsa gidip Samsung aldım :)

Bütçenizdeki en iyi görüntü kalitesini 65Q7C modeli sunuyor. Samsung modeli de MiniLED panel kullansa da dimming zone değeri bakımından Q7C modeli çok daha önde. Bu da görüntü kalitesini etkileyen bir etken.

TCL, son zamanlarda çok güzel TV'ler çıkardı. Açıkçası çoğu bütçede alınabilecek en iyi markalardan biri.

Evliliğe hazırlık sürecinde bir televizyon ihtiyacımız hasıl oldu.
Mutluluklar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı