Benzer bütçede alacağınız paneller arasında zaten fark olmayacak, ayrıca her android zamanla yavaşlar kadar saçma bir cümle duymadım. Siz galiba 2008'deki android telefonlardan kalan anılarınıza dayanarak bunu söylüyorsunuz ama en fazla önbellek dolar, depolama doldukça uygulama açma hızı biraz yavaşlar. Bunun çözümü de ya 1 dakikanızı ayırıp 2-3 ayda bir soft reset atmak ya da TV'ye yüklü önemli içerik yoksa 2-3 sene sonra factory reset atmak, sonra da ilk günkü ile aynı olacaktır zaten, ki ben 1 senedir kullanıyorum Google TV ve daha 1 kere cihazı kapatıp açtım o kadar. Yavaşlama falan yok bilginize, gayet de güzel telefondan cast ediyorum yayını, uygulama yükleyip açıyorum sıkıntısız. Siz neye göre yavaşlıyor diyorsunuz onu anlamadım.
1 yılda yavaşlar dediğimi hatırlamıyorum, siz 1 yıldır Android TV kullanıyorsunuz ben 14 yıldır Android telefon ve 7 yıldır Amazon Fire TV cihazlarını kullanıyorum. Kullandığım müzik çalarım bile Android tabanlı. O yüzden 1 yıllik deneyiminiz benim dediğim şeyi deneyimlemek için oldukça kısa bir süre.
Konu başlığımız televizyon ve ben bu 7 yılda 2 kez Amazon Fire TV Stick değiştirdim ve yakında yeni versiyona geçeceğim. 14 yıllık Android telefon deneyimimde ise 4 kez telefon değiştirdim. Keyfimden değil herhalde değil mi?
Ama televizyonum 14 yıllık ve halen canavar gibi çalışıyor. Ama her 3-4 yılda bir yeni bir TV box (Fire TV Stick) alarak güncel uygulamaları akıcı ve olması gerektiği şekilde kullanıyorum.
Android olsun olmasın, sürekli güncellemeler alan tüm cihazlar zamanla yavaşlar Android, iOS, Mac OS, Windows olması bunu değiştirmez. Yukarıda sadece Android deme sebebim konunun TV yazılımı olması ve günümüzde Android TV ve Google TV lerde Android işletim sisteminin yaygın olarak kullanılması, yoksa diğer işletim sistemleri istisna değil.
Önbelleği temizlemek, depolamayı boşaltmak ilk yıllarda işe yarayabilir ancak zamanla bu tip cihazların yavaşlamasının sebebi üzerinde çalışan uygulamalara gelen güncellemeler ve yeni özelliklerdir. Cihazınızı istediğiniz kadar fabrika ayarlarına alın, kullandığınız ya da ileride kullanmaya başlayacağınız uygulamalarda 3-4-5 yıl sonra ortaya çıkacak donanım ihtiyacını elinizdeki cihaz karşılamayacak olursa cihazınız normalden ya çok yavaş çalışacak ya da bazı yazılımları hiç çalıştırmayacak.
Tekrar ediyorum TV alırken Android TV, Google TV olup olmaması ancak aynı panel kalitesinde 2 TV arasında kalınırsa bir tercih sebebi olabilir. O zaman Android olanı seçebilirsiniz, yoksa daha iyi bir panel kalitesini mesela LG TV sunuyorsa LG Android değil diye daha kötü bir televizyona Android diye para vermek baya hatalı bir karardır.
Peki teknik servisi iyi mi?
Bulunduğunuz şehre göre araştırın şikayetvar üzerinden de bakabilirsiniz. LG ve Samsung kadar oturmuş değildir diye tahmin ediyorum piyasaya son birkaç yılda girdi sonuçta.