Samsung 840 Evo Performance Restoration Sorunu

Mehmet Umut Mert

Hectopat
Daha fazla  
SSD okuma hızımda düşüş vardı, bunun üzerine performans restorasyon adlı programı indirim ve SSD'yi düzelteyim dedim fakat bu hatayı veriyor.

En altta If you use a thir ile başlayan kırmızı yazı var, orada sanırım SSD sürücüsü ile alakalı bir şeyler diyor ama pek anlamadım, internette biraz araştırdım AHCI ile ilgili yazılar vardı ama bende zaten açık o mod.

nAyJq1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
840 modelinde firmware sorunu devam ediyor. Yazıldıktan sonra üzerinden belli bir süre geçmiş dosyalar açılmak istenildiğinde çok yavaş çalışıyor. Kasımdan beri çözüm getirilemedi. Sorunun bu değilse böyle programlar kullanmana gerek yok. SSD doldukça hızı yavaşlar doğal olarak.

AHCI sürücüsünüz güncel değil galiba. Uyarıda, son sürüm olduğundan ya da Microsoft onaylı olduğundan emin olun diyor.

Son düzenleme:
AHCI sürücüsünüz güncel değil galiba. Uyarıda, son sürüm olduğundan ya da Microsoft onaylı olduğundan emin olun diyor.
Anakartımın bıos sürümü en günceli kurulu, anakartım ise MSI 970a-G46 ve v2.6 sürücüsü kurulu.
Zaten bıosdan ben AHCI modu açmıştım, internetten ise AHCI sürücülerine baktım beni AMD chipsete yönlendiriyor ama onlarıda kuramıyorum.

Bu linkte benim sorunun çözümü var.
http://www.samsung.com/global/busin...tware/Samsung_Performance_Restoration_v11.pdf

12. sayfada benim sorun ile ilgili kısım başlıyor ama tam anlayamadım ne yapacağımı.

840 modelinde firmware sorunu devam ediyor. Yazıldıktan sonra üzerinden belli bir süre geçmiş dosyalar açılmak istenildiğinde çok yavaş çalışıyor. Kasımdan beri çözüm getirilemedi. Sorunun bu değilse böyle programlar kullanmana gerek yok. SSD doldukça hızı yavaşlar doğal olarak.

O durumu biliyorum fakat bende öyle bir sıkıntı yok, 6 ay önce 520 okuma hızı varken şimdi 410-380'lere kadar düşüş oldu ama tam aksine yazma ise 540'lara kadar çıkıyor.

Öncede windows boot ederken windows logosu tamamlanmadan geçerdi şimdi ise tamamlanıp öyle geçiyor yani performansında düşüş var.

_____________________________________________________________________________________________________

Bu arada resim ekledim diye konuya cevap vermem engellenmiş neden engelleniyor ki ?

Verdiğiniz linkte de var olan sürücüyü silip güncel sürücüyü kurmanız gerektiği yazıyor. İlk önce aygıt yöneticisinden sürücüyü silin, sistemi yeniden başlatın, daha sonra indirdiğiniz sürücüyü kurun.

Verdiğiniz linkte de var olan sürücüyü silip güncel sürücüyü kurmanız gerektiği yazıyor. İlk önce aygıt yöneticisinden sürücüyü silin, sistemi yeniden başlatın, daha sonra indirdiğiniz sürücüyü kurun

Kaldırdım ve reset attım tekrardan sürücü güncellemesi yapıp otomatik kurdu her şeyi son programı açtım yine aynı hatayı verdi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı