Samsung 850 EVO vs Sandisk Plus vs Corsair LE vs WD vs OCZ (SSD)

Camaroo

Hectopat
Daha fazla  
Bir arkadaşın dizüstü bilgisayarına SSD alacağız da F/P ve performans açısından hangilerini önerir, hangilerini önermezsiniz?

850 EVO tam fiyat performans ürünüdür. Bütçeniz varsa 850 PRO öneririm SATA arabirimini kullanan SSD'ler arasında rakipsizdir. Corsair LE ve WD Green serisinden uzak durun.
Corsair LE den niye uzak dursun? Madem bir şey söylüyorsun, açıkla bari....

Corsair LE den niye uzak dursun? Madem bir şey söylüyorsun, açıkla bari....
O modelde TLC NAND tipi bellek kullanılmış. 30 TB yazma ömrü var bu değer çok kısa. IOPS değerleri düşük. LE serisinden daha iyi SSD'ler var. WD Green serisi hepsinden kötü.

30 TB ömür kısa mı ? 3 yaşındaki SSD'im aldığımdan beri sadece 6.6 TB yaz-sil yapmış.
850 EVO'nun lütfen detaylı özelliklerine göz atıp öyle karşılaştırın. Yazma süresi son kullanıcının aktivitelerine ve beklentilerine göre değişir. Sonuçta SSD bu bellek tipinin ve kontrolcüsünün iyi olması gerekiyor.

O modelde TLC NAND tipi bellek kullanılmış. 30 TB yazma ömrü var bu değer çok kısa. IOPS değerleri düşük. LE serisinden daha iyi SSD'ler var. WD Green serisi hepsinden kötü.
Çok azmış yaa... Hemen biter. Zaten bilgisayara sabah akşam format atıyorum.

Bak, ben geçen Mayısdan beri Corsair LE kullanıyorum ve yazma miktarı 0,8 TB.

Bak, kimse 850 EVO'yu kötülemiyor. Ama sizin de doğru orantılama yapmanız lazım.

240 GB SSD alan bir insan yanına zaten 1 TB HDD alacak. Yanii SSD' ye sistemi kuracak, bu kadar.

Dediğiniz o yazma ömürleri büyük kapasiteli SSD'ler için önemli.

Almışken iyisi neden alınmasın ? Ayrıca bellek hücrelerine yazma ve silme işlemi yapıldıkça eski depolama hızlarını kaybediyorlar. Bunun için MLC-VNAND bellekler biçilmiş kaftandır. SSD'nizin yazma ömrü dolduktan sonra verileri kurtarmak imkansız hale geliyor. Kullanıcı var yoğun yazma ve silme işlemi yapar, kullanıcı var bu işlemi fazla yapmaz. Biz burada en iyisini önermek ve uzak durulması gereken serileri belirtmek zorundayız.

Ya kardeşim ben Corsair LE mi alsın dedim. Ben de biliyorum Samsung'un daha iyi olduğunu.

Sadece neden LE serisine kötü dediğini sordum o kadar.

Ne uzattınız yahu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…