Satıldı Samsung 860 EVO 250GB SSD

Fiyat hakkında yorum yapılabilir
  1. Hayır
Makaleler
7
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekipmanlar: Asus ROG Keris, Durgod Taurus K320 Cherry MX Brown, Takstar Pro 82, Soundmagic A30, Porge siyah Kanagawa XXL.

Bilgisayar: AMD Ryzen 5 5500, Asus TUF RTX 3080, Gigabyte B450 Aorus Pro, G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8) 3000MHz CL16, Crucial P1 500GB NVMe, High Power Super GD+ 850W, Deepcool Matrexx 70 ADD-RGB 3F + 4x Lian Li Lancool 3 140mm ARGB stok fan.
Fazladan olduğu için satılık. Hiçbir sorunu yok. Çok az kullanıldı. Çalışmayan bir bilgisayarın içinde bekliyordu. Zaten ölümsüz bir cihaz.
Fiyat: 850 TL.

Samsung 860 Evo 250GB_01.jpg

Samsung 860 Evo 250GB_02.jpg

Emoji atan arkadaşlar her şeyi bildiklerini sanıyorlar.

"Bu fiyata M2 var yuavv" diye düşünüyorlar ama ben açıklayayım: Hala M2 desteklemeyen pek çok cihaz var. Elime bir sürü geçiyor bunlardan. Mecburen M2 fiyatına da olsa SATA SSD takıyoruz ki zaten taktığımız bilgisayarlara fazlasıyla yeterli oluyor zira amacımız HDD'den kurtarıp çağ atlatmak oluyor.

SATA SSD fiyatlarına bakıyorum ve bu fiyata adam akıllı satılan 2 model var: Apaces AS350 ve PNY CS900 ki bu iki model de giriş seviye ürünler. 860 EVO bunlardan çok daha iyi ve dayanıklı. "Ama bu 2. el" diye ağlamadan önce söyleyeyim (Her ne kadar birkaç TB yazılmış neredeyse sıfır olsa da bunu es geçiyorum):
1757692495964.png

Görüldüğü üzere Samsung'lar daime 2 katı fiyata sahiptir.

Kaldı ki Samsung SSD'ler garanti edilen TBW'nin katlarca fazlasını rahatça yazabilen SSD'ler. Sizi öldürür, kendisi ölmez. Dolayısıyla "2. el" kartınız da boş.

Biraz daha kafanıza vurayım:
1757692612311.png

1757692624818.png

1757692638730.png

1757692664309.png

1757692697591.png

1757692719749.png

@Mert Şahan İLHAN
@Monarch Leviathan
@FleiaX

Son düzenleyen: Moderatör:
Ölümsüz SSD diye bir şey yok. Aldığın SS'de zaten esnafın koyduğu fiyat. Esnaf keyfi istediğinde 3 bin liraya da koyar. Bir de gelmişsin @ atmışsın. Bu kadar alındıysan düzgün fiyat koysaydın. Koyduğun fiyata satarsan @ at bana.

Ölümsüz SSD diye bir şey yok. Aldığın SS'de zaten esnafın koyduğu fiyat. Esnaf keyfi istediğinde 3 bin liraya da koyar. Bir de gelmişsin @ atmışsın. Bu kadar alındıysan düzgün fiyat koysaydın.
Ölümsüz derken garanti edilen TBW'den katlarca fazla yapabildiğini kastettiğimi anlayacak kadar bilginiz olduğunda gelin. Aynı fiyattaki diğer modeller garanti edilen TBW'den önce bozulan cok daha girid seviyesi ürünler. Yaygın olarak bilinen bir bilgidir Samsung SSD'lerin piyasada genellikle en iyi ve pahalı SSD'ler olduğu (TR'de satilan modeller baz alındiğında ki biz de TR'de yaşıyoruz.).

Esnafın koyduğu fiyat derken? Hala üretimde olan güncel bir modelin sıfır fiyatinı örnek olarak koydum. Sanki stokta olmayan, zor bulunan ve esnafın kafasına göre koyduğu fiyatmış gibi davranmayın. Kaldı ki bu sadece bu model için değil tüm Samsung SSD'ler için böyle. Her zaman minimum 1.5 kat oluyor.

Ben SSD alırken mümkün olduğunca ikinci ele yöneliyorum. Zira bir SSD'nin TBW'sini çok geçecek kadar veri yazmıyorum ve insanlar da genel olarak yazmıyor. SSD'ler yıllar sonra bile yeni kalıyor. Böylece uygun fiyata SSD almiş oluyorum. Buradaki durum da aynı. Aynı fiyata giriş seviyesi bir model almaktanda Samsung almayı yeğlerim. Ne yapacaktım Samsung SSD'yi Hi-Level ya da James Donkey fiyatına mı verecektim?
Ek: Buradaki SSD yeni, yıllık falan değil. Yanliş anlaşılmasın.

Şimdi işinize bakın. Fiyat hakkında yorum yapılamaz dediğim halde emoji ile yorum yapıyorsunuz. Size fikrinizi soran mı oldu?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı