Samsung 860 EVO düşük IOPS değerleri

MuratBozkurt

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar (anakartım B450MS2H modeli) Samsung Magician'dan baktığımda değerler gözüktüğü gibi yazma hızım 370'lerde çıkıyordu.
-BIOS güncellemesi yaptım
-En son sürüm Chipsetleri indirdim.
Yazma hızım normale döndü, fakat IOPS değerleri neredeyse yarı yarıya SSD'yi alalı 2 ay oldu. Toplam 3TB yazmışım. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• 1613475757783.png
    1613475757783.png
    278,6 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar (anakartım B450MS2H modeli) Samsung Magician'dan baktığımda değerler gözüktüğü gibi yazma hızım 370'lerde çıkıyordu.
-BIOS güncellemesi yaptım.
-En son sürüm chipsetleri indirdim.
Yazma hızım normale döndü, fakat IOPS değerleri neredeyse yarı yarıya SSD'yi alalı 2 ay oldu. Toplam 3TB yazmışım. Ne yapmalıyım?

Doluluk oranı nedir?
Bende böyle çünkü.

1613476457744.png

Windows ve programların açılma süresinde sıkıntı yoksa o sayılar testten teste ve sistemden sisteme değiştiği için pek bir anlam ifade etmiyor bazen.
Etmez olur mu eder tabi
Hocam bayağı bir dolu disk büyük ihtimal doluluk oranı yüzünden IOPS düşüyor.
30gb lık bir oyun sildim IOPs değerlerim arttı lakin 400 arttı.
ssd doluluğuyla alakası yok gibi
Windows sürümümü nasıl öğrenebilirim bazı sitelerde sürümden dolayı olabileceği yazıyor 1809 sorun yaratıyormuş. Fakat bios update ederken 2004 version yüklemiştim en günceli oydu. ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı