Samsung 860 EVO Düşük Yazma Hızı Sorunu

riddikulus

Hectopat
Samsung 860 EVO 250 GB modeli var. Alalı daha 3 ay oldu. Okumada sorun yok ama yazma devamlı düşük.
Anakart Msı H110m- Pro
BIOS güncel. Driverler güncel. Sata 3'e takılı SSD.

fsdf.PNG
fgdgdf.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Forum da daha önce açılmış konulara göz atın, işe yarar şeyler bulacaksınızdır. Ben bunları buldum;

Firmware güncellemesi var mı kontrol edin.

O değerler ATTO ile ve de disk bomboşken alınan değerler.
Sıkıştırılabilir Veri Transferi (ATTO)
Tüm kapasiteler:
500MB/s Okuma ve 500MB/s Yazma

Sıkıştırılamaz Veri Transferi (AS-SSD ve CrystalDiskMark):
120 GB – 420MB/sn Okuma ve 120MB/sn Yazma
240 GB – 470MB/sn Okuma ve 220MB/sn Yazma
480 GB – 450 MB/sn Okuma ve 208 MB/sn Yazma

Sistem Compatibility kısmından var, Firmware güncellemesi yaptıktan sonra Secure Erase işlemi gerçekleştirin. SATA3 anakarttan bağlandığınız halde yazma hızı düşük kalıyorsa Samsung ile iletişime geçmenizi öneririm. İmkanı olanlar farklı bir sistemde de test edebilir ancak farklı bir sonuç alacağınızı sanmıyorum.

Sistem Compatibility kısmından var, Firmware güncellemesi yaptıktan sonra Secure Erase işlemi gerçekleştirin. SATA3 anakarttan bağlandığınız halde yazma hızı düşük kalıyorsa Samsung ile iletişime geçmenizi öneririm. İmkanı olanlar farklı bir sistemde de test edebilir ancak farklı bir sonuç alacağınızı sanmıyorum.

Secure Erase bir nevi low level format tarzı bir şey olarak biliyorum bunu yaparken disk tamamen silinecek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı