Samsung 860 Evo Düşük Yazma Sorunu

Başlıkla belirtiğim gibi yazma hızı normale göre düşük. IOPS hızı da format atmadan önce hızlar gayet yerindeydi. Format sonrası bu düşüş oldu. Anakart chipset güncelledim düzelmedi Samsung Magician indirip SSD güncelledim fakat aygıt yöneticisinde sürüm tarihi 2006 olarak gözüküyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 134
Aynı SSD yi kullanıyorum söylediğiniz gibi yazma hızında 60 Mb/s civarında bir düşüş var. CrystalDiskMark programıyla tekrardan bir test etme imkanınız varsa test edip sonuçlarını paylaşabilir misiniz belki de Samsung'un kendi uygulamasından kaynaklı bir problem vardır.

Driver booster yazılımını kurup 2017 sürümüne güncelledim fakat sonuç hala aynı. Okuma hızı gayet normal ama yazma hızı düşük.
Ayrıca dediğim gibi format atmadan önce test ettim SSD çalışıyor veya sorun var mı diye yazma hızı gayet yerindeydi ne olduysa bu formattan sonra oldu.
Düzeltmenin bir yolu yok mudur?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    14,4 KB · Görüntüleme: 97
Son düzenleme:
Merhaba aynı sorun bendede mevcut. Hatta windows 10 kullanıyordum windows 8.1 geçtim bana dosyalar arasında dolaşma, tarayıcıda dolaşma hızı vs. daha hızlı gibi geldi. İlk format atıp test ettiğimde 515 civarında çıkarken diğer testlerimde 300 400 daha yukarısı yok. İşlemcim g4560 acaba nasıl olabiliyor ssd de mi sorun var acaba?

Samsung Evo 860 almayı planlıyordum, Toshiba TR200 240gb SSD iadesini yaptıktan sonra, bu konuyu görünce aklımda soru işaretleri oluşmaya başladı. Hata mı ettim acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı