Samsung 860 EVO Hız Sorunu

neden kaynaklı olabilir, işlemci stabil olmayınca diski mi etkiliyor yazma okuma performansını acaba, çünkü iş parçacıkları görev dağılımı düzgün yapılmazsa okuması da zorlaşır yani ama sanmıyorum öyle basit bi sıkıntı olacağını

Sırf neyden kaynaklandığını bulmak için format atıp sürücüleri tek tek kurarak her seferinde performans testi yaptım. Sürücülerden bir sıkıntı olmadığını keşfettikten sonra sıra Windows güncellemelerine geldi. Spectre ve Meltdown açıklarıyla alakalı ufak bir güncelleme geldi. Onu yaptım IOPS değerleri yarı yarıya düştü. Kaldırdım o guncellemeyi geri eski haline döndü. Yani sonuç olarak 1709 sürümünde o guncellemeden sonra SSD performansında azalma olduğunu söyleyebilirim. 1709 ve sonrası sürümlerde dediğim olay mevcut. Belki sadece bende olabilir.

Malesef SSD ler HDD ler kadar stabil olmayabiliyor. Arkadaşın dediği gibi büyük dosya boyutuyla tarama yaparsanız en yakın veriyi elde etmiş olabilirsiniz. 10-15 GB la bir test yapın bunun için CrystalDiskMark6 programını kullanabilirsiniz. İyi günler

Bilmiyorum o zaman geriye dönük mü sistem yüklemesi yapmalıyım bilemedim, ya da böyle bi problem varsa eğer yakın zamanda güncelleme gelir büyük ihtimalle çünkü sorunlu bişey bu kullanıma engel oluyor

hocam testlerim yüksek çıkıyor denedim, rapid açıkken 3 gb aktarıyor saniyede, rapid kapalı iken 550 mb ile çalışıyor.

ancak sorun reel kullanımda bu kadar performans yok

Okuma yazma hızında sıkıntı yok ama işte IOPS değerlerinde düşüklük vardır büyük ihtimal. Magician ile test yapıp atar mısın?

Samsung Pro SSD'lerin IOPS sayısı standart SATA SSD'lerin 2 katı oluyor yani bu da 2 kat hızlı demek. (küçük dosya transferlerinde)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…