Samsung 860 EVO Hız Sorunu

Ben Windows'un 1709 güncellemesinden sonra bu yavaşlamanın olduğunu düşünüyorum. İşlemci açıklarıyla alakalı bir güncelleme getirmişlerdi. O zamandan bu yana yavaşlama söz konusu. 850 EVO kullanıcısıyım.
neden kaynaklı olabilir, işlemci stabil olmayınca diski mi etkiliyor yazma okuma performansını acaba, çünkü iş parçacıkları görev dağılımı düzgün yapılmazsa okuması da zorlaşır yani ama sanmıyorum öyle basit bi sıkıntı olacağını

neden kaynaklı olabilir, işlemci stabil olmayınca diski mi etkiliyor yazma okuma performansını acaba, çünkü iş parçacıkları görev dağılımı düzgün yapılmazsa okuması da zorlaşır yani ama sanmıyorum öyle basit bi sıkıntı olacağını
Sırf neyden kaynaklandığını bulmak için format atıp sürücüleri tek tek kurarak her seferinde performans testi yaptım. Sürücülerden bir sıkıntı olmadığını keşfettikten sonra sıra Windows güncellemelerine geldi. Spectre ve Meltdown açıklarıyla alakalı ufak bir güncelleme geldi. Onu yaptım IOPS değerleri yarı yarıya düştü. Kaldırdım o guncellemeyi geri eski haline döndü. Yani sonuç olarak 1709 sürümünde o guncellemeden sonra SSD performansında azalma olduğunu söyleyebilirim. 1709 ve sonrası sürümlerde dediğim olay mevcut. Belki sadece bende olabilir.

SATA 3 desteği ile 6 GB/s desteğim olmasına rağmen yavaş, hız testi yaptığımda yüksek sonuçlar da elde ediyorum ancak reel kullanımda hız düşük. Hız testinde 550 MB'lar görüyorum ancak gerçek kullanımda 100 MB civarı bir hız sunuyor. Rapid Mode açıkken 4 GB gibi uçuk hızları da görüyor ancak gerçek kullanım ile test sonuçları arasında fark var fazlaca. Benden başka yaşayanlar da var bu sorunu bu cihazda farklı şekillerde ancak neden kaynaklı bulamadım maalesef.
Malesef SSD ler HDD ler kadar stabil olmayabiliyor. Arkadaşın dediği gibi büyük dosya boyutuyla tarama yaparsanız en yakın veriyi elde etmiş olabilirsiniz. 10-15 GB la bir test yapın bunun için CrystalDiskMark6 programını kullanabilirsiniz. İyi günler :)

Sırf neyden kaynaklandığını bulmak için format atıp sürücüleri tek tek kurarak her seferinde performans testi yaptım. Sürücülerden bir sıkıntı olmadığını keşfettikten sonra sıra Windows güncellemelerine geldi. Spectre ve Meltdown açıklarıyla alakalı ufak bir güncelleme geldi. Onu yaptım IOPS değerleri yarı yarıya düştü. Kaldırdım o guncellemeyi geri eski haline döndü. Yani sonuç olarak 1709 sürümünde o guncellemeden sonra SSD performansında azalma olduğunu söyleyebilirim. 1709 ve sonrası sürümlerde dediğim olay mevcut. Belki sadece bende olabilir.
Bilmiyorum o zaman geriye dönük mü sistem yüklemesi yapmalıyım bilemedim, ya da böyle bi problem varsa eğer yakın zamanda güncelleme gelir büyük ihtimalle çünkü sorunlu bişey bu kullanıma engel oluyor

Malesef SSD ler HDD ler kadar stabil olmayabiliyor. Arkadaşın dediği gibi büyük dosya boyutuyla tarama yaparsanız en yakın veriyi elde etmiş olabilirsiniz. 10-15 GB la bir test yapın bunun için CrystalDiskMark6 programını kullanabilirsiniz. İyi günler :)
hocam testlerim yüksek çıkıyor denedim, rapid açıkken 3 gb aktarıyor saniyede, rapid kapalı iken 550 mb ile çalışıyor.

ancak sorun reel kullanımda bu kadar performans yok

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı