Samsung 860 EVO SSD performansı

Eski bir laptop'um var. Harddisk'i çıkarıp yeni aldığım SSD'yi taktım. Windows'un son sürümünü yükledim. Takan kişi sadece sata 2'yi destekliyor dedi. Ben de yine de güvenemedim internetten araştırdım ve anakart güney köprüsünde HM55 yazıyor. Samsung Magician programında Sata 3.0gb/s yazıyor AHCI modu aktif ve Firmware en son güncel sürümde. Test yaptım sanırım sata 2 olduğundan dolayı değerler yarı yarıya çıktı. Açılış hızı 1 dakika'dan 35 saniyelere düştü. Harici diskten dosya aktarırken çok düşük değerler alıyorum. Laptop'un özelliklerinde usb 3.0 desteği yok. Windows başlat kısmına bastığımda hemen açılmıyor, arama kısmına bastığım zaman da aynı şekilde.2-3 saniye bekliyor. Renk ayarlama kısmında renk seçimi geçişleri aşırı yavaş. Eski sürümlere mi geçeyim bilmiyorum. Benim beklentim SSD'den biraz daha fazlaydı. Laptop eski olduğu için sanki boşu boşuna SSD almışım gibi hissediyorum bu yaşadıklarımdan dolayı. Laptop bu: A660-1EK Satellite Toshiba Notebook

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop eski olabilir fakat SSD alındıktan sonra pişman olunacak bir şey değildir. O SSD'yi yeni bir sistem aldığınızda kullanabilirsiniz. Zaten uzun ömrü ile meşhurdur. Yeni sistemi aldığınızda SSD'nin gerçek hızını anlayacaksınız. Siz, şu anda SATA 2'nin alabileceği en yüksek hızı alıyorsunuz. Yani o laptop maksimum o kadar uçabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı