Samsung 860 EVO, Toshiba OCZ TR200'e göre daha sıcak çalışıyor

Berkan Aydın

Kilopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler. Öncelikle çift işletim sistemi kullanıyorum. Samsung EVO 860'da (SATA 3) Windows yüklü ve Toshiba OCZ TR200'de (SATA 3) Ubuntu yüklü.

Windows'u açtığımda Samsung EVO 860 1-2 dk içerisinde 35 derecelere kadar çıkıyor ve o değerlerde sabit kalıyor, en fazla 42 dereceleri gördüm. Yanındaki Toshiba 26 derecede takılıyor. Aynı şekilde Ubuntu'yu açtığımda Toshiba SSD sıcaklığı 27 derecede oluyor ve Samsung SSD sıcaklığı 26-27 derecede kalıyor. Bu durumu daha önceden gözüme çarpmamıştı. Bir ara işlemcim bozulunca garantiden yeni bir işlemcinin gelmesini bekledim ve sonrasında sorun olup olmadığını kontrol etmek için değerleri kontrol ettim ve o sıra anormal bir sıcaklık farkı olduğunu gördüm. Forum sitelerine baktığımda bu sıcaklık değerlerinin sorun olmadığını yazmışlar fakat ileride herhangi bir problem yaşamak istemiyorum. Sizce Samsung SSD'nin problemi nedir?

Samsung 860 EVO biraz ısınan bir SSD. Sebebi termal pad bulunmaması içerisinde. Ben içini açıp termal pad koymuştum kontrolcüsüne. En az 6-7 derece fark ettirmişti. Tabii bunu sizin yapmanızı önermiyorum. Samsung 860 EVO'da termal pad olmadığı için bu ısıların normal olduğunu söylüyorum. Bazı üreticiler termal pad koyarken bazıları koymuyor. Ayrıca TR200'ün sıcaklık sensörü yok bildiğim kadarıyla. O tür SSD'lerde sıcaklık yazılımla sabitleniyor. Phison S11'in sıcaklık izleme sensörü yok çünkü.

Samsung 860 EVO biraz ısınan bir SSD. Sebebi termal pad bulunmaması içerisinde. Ben içini açıp termal pad koymuştum kontrolcüsüne. En az 6-7 derece fark ettirmişti. Tabii bunu sizin yapmanızı önermiyorum. Samsung 860 EVO'da termal pad olmadığı için bu ısıların normal olduğunu söylüyorum. Bazı üreticiler termal pad koyarken bazıları koymuyor. Ayrıca TR200'ün sıcaklık sensörü yok bildiğim kadarıyla. O tür SSD'lerde sıcaklık yazılımla sabitleniyor. Phison S11'in sıcaklık izleme sensörü yok çünkü.

Hocam mesajınızı şimdi görüyorum. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Şu ana kadar sanırım Windows'tan dolayı bir sağ tıkta yavaşlık gördüm bilgisayarımda fakat bunun SSD'den olmadığını anladım.

Hocam mesajınızı şimdi görüyorum. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Şu ana kadar sanırım Windows'tan dolayı bir sağ tıkta yavaşlık gördüm bilgisayarımda fakat bunun SSD'den olmadığını anladım.
Bende de oluyor hocam. Biraz geç yükleniyor o sağ tık menüsü. Ama bir sorun yok onun dışında dediğim gibi. 50-60 derecelerin üzerine çıkmadıkça sorun olmaz 860 EVO'da. Ki çıkamazsınız zaten. :) Maksimum 46 derece oluyor bu SSD en ağır yükte bile. Dış kasası alüminyum olduğu için plastik kasalı SSD'lere göre daha az ısınıyor zaten. ADATA SU630 diye bir çöp var mesela. 60-70 derece de çalışıyor o kadar dandik bir SSD'ki. :)

Bende de oluyor hocam. Biraz geç yükleniyor o sağ tık menüsü. Ama bir sorun yok onun dışında dediğim gibi. 50-60 derecelerin üzerine çıkmadıkça sorun olmaz 860 EVO'da. Ki çıkamazsınız zaten. :) maksimum 46 derece oluyor bu SSD en ağır yükte bile. Dış kasası alüminyum olduğu için plastik kasalı SSD'lere göre daha az ısınıyor zaten. Adata SU630 diye bir çöp var mesela. 60-70 derece de çalışıyor o kadar dandik bir SSD'ki. :)

Toshiba hakkında da çok olumsuz yorumlar gördüm bunca zaman fakat Samsung SSD konusunda lider olunca beklenti de o yönde oluyor. :D

Toshiba hakkında da çok olumsuz yorumlar gördüm bunca zaman, fakat Samsung SSD konusunda lider olunca beklenti de o yönde oluyor. :D
Şans işi hocam. En az sorun çıkarma payı olan bir üründe bile şansınıza sorun çıkabiliyor. Lakin endişelenecek bir durum yok dediğim gibi sizde. 860 EVO hep o sıcaklıklarda çalışan bir SSD zaten laptop gibi bir cihazda falan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı