Samsung 860 Evo vs. Kingston A2000

Ha bu arada yazdığıma ek yapayım YouTube üzerindeki testlere baktığımda bu M.2 SSD'nin SATA SSD'lerden pek bir farkı olmadığını ve sonlara doğru yazma oranının düştüğünü gördüm. Bu yüzden Samsung dedim. Herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın. :)

Kullanıyorum dedim, fotoğrafla da destekleyelim.
2 yıla yaklaştı kullanım sürem.

Ekran Alıntısı.JPG

Kullanıyorum dedim, fotoğrafla da destekleyelim.
2 yıla yaklaştı kullanım sürem.

Eki Görüntüle 823144
Samsung mu öneriyorsunuz?
Sık olarak yoğun yazma ve kopyalama işlemlerine ihtiyaç duymuyorsanız, günlük kullanımda NVMe bence çok da şart değil. 860 Evo tercih edebilirsiniz eğer bu tarz ihtiyaçlarınız yoksa.
Aktarma dediğim oyun yüklemelerinde ya da dosya taşımalardaki süre farketmiyorsa Samsung alacağım.

Oyunlarda ki yükleme süreleri, Windows'u boot etme gibi ve hazır etme gibi etkenlerde NVMe bir SSD ile SATA SSD arasında ki farkı cidden hissedemezsin. Elbette NVMe SSD daha hızlıdır lakin alabiliyorken Samsung alın derim. Çok kaliteli bir SSD'dir, Technopat kanalında PRO modelinin incelemesi dahi var ölmek bilmiyor bu SSD. Evo modelide aynı biçimde çok kaliteli SSD'ler. Çok uzun yıllar perfonmans düşmesi yaşamadan, sağlık düşmesi yaşamadan kullanabileceğiniz bir SSD. Render işleriyle uğraşıyorsan NVMe SSD al ama. Dosya kopyalama-yapıştırma işlerinde bariz hız var.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı