Samsung 870 EVO SSD Düşük değerler

Arkadaşın SSD 870 Evo.

Hata SSD kaynaklı mı acaba değişim isteyip sorunu çözebilirim eğer öyle ise.

Hata SSD kaynaklı mı acaba değişim isteyip sorunu çözebilirim eğer öyle ise.
Yabancı forumlarda bunun eski CPU'dan da kaynaklanabileceğini söylemişler. 860K ile normal gibi gözüküyor. Yeni bir sistem ile deneme şansınız varsa deneyebilirsiniz.

Yabancı forumlarda bunun eski CPU'dan da kaynaklanabileceğini söylemişler. 860k ile normal gibi gözüküyor. Yeni bir sistem ile deneme şansınız varsa deneyebilirsiniz.

Evet hocam CPU eski ve güçsüz sorun onda olabilir. Teşekkür ediyorum herkese.
Sanırım sorunu buldum sistemin AMD tabanlı olması. DH'de okuduğuma göre Samsung AMD desteğini kesmiş.

Son düzenleme:
Ryzen 5 1400 ile benim yazma hızım 375. Daha yeni taktım ve sıfır Windows kurulumu gerçekleştirdim...

Ryzen 5 1400 ile benim yazma hızım 375. Daha yeni taktım ve sıfır Windows kurulumu gerçekleştirdim...
TurboWrite önbelleği dolmuştur. Daha iyi anlamanız için alıntı yapayım bir mesajımdan;
Umarım anlamışsınızdır. Bu bir sorun değil. TLC bellek normalde yavaş yazma hızlarına sahip bir bellek. Bu hızı artırmak için üretici SSD'de belirli bir alanı SLC Caching için ayırıyor. SLC en hızlı ama bir o kadar da en pahalı NAND türü. Bu yüzden o önbellek ile TLC bellekler SLC gibi çalıştırılıyor. Ve önbellek dolunca yazma hızı geri doğal hızlara dönüyor. TLC'nin doğal yazma hızı 300-400 MB/s arasıdır. Windows kurunca önbellek tükenebilir. Yazma işlemi yapılıyor sonuç olarak. Samsung Magician'dan TRIM işlemi yaparak önbelleği boşaltabilirsiniz belki. TRIM yapıp öyle bir hız testi yapın.

Hocam, 860 EVO ve 870 EVO'nun önbellek kapasitesi az diyorlar ne düşünüyorsunuz bunun hakkında? Alan kişilerin çoğunda yazma hızı düşüyor zaten. Olabilir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…