Samsung 870 EVO vs. Seagate Firecuda 120

Bütçe
600
Günaydın ürün elime ulaştı şu anlık SATA 2 bir Anakart'ta kullanıyor olacağım. Ne gibi testler yapmam gerekli nelerine bakmalıyım veya bunun hakkında biraz bilgi verebilir misin?
Hocam öncelikle yapmanız gerekenler şunlar;
  • SeaTools SSD GUI'yi yüklemek.
  • Seagate'e garanti tarihi ile ilgili mail atmak.
Şimdi öncelikle SSD'nin sağlık durumunu izlemek, firmware güncellemek gibi işleri yapabileceğiniz SeaTools SSD GUI programını kurmanız gerekiyor.

Ardından seri numaranız ile şuradan garanti tarihinizi öğrenin;
Eğer garanti bitiş tarihi 2026 değil 2025 ise Seagate'e ürünü satın aldığınız tarihin resmini çekip atın. Sorununuzu da detaylı bir şekilde anlatın. Ama İngilizce anlatın. Google Çeviri'den halledersiniz İngilizce'yi. Ortalama 2-3 gün içerisinde yanıt veriyorlar. Garanti tarihinizi 2026 yapacaklar eğer 2025 ise o kanıtlarla birlikte. Benim mesela 2025'ti 2026 yaptırdım. Ürünü satın aldığım tarihten başladı garantim yani. Normalde ürünün üretildiği tarihten başlıyor garanti. Ayrıca seri numaranız ile birlikte Seagate'in sitesine kayıt yaptırmayı unutmayın.
 
Hocam öncelikle yapmanız gerekenler şunlar;
  • Seatools SSD GUI'yi yüklemek.
  • Seagate'e garanti tarihi ile ilgili mail atmak.
Şimdi öncelikle SSD'nin sağlık durumunu izlemek, Firmware güncellemek gibi işleri yapabileceğiniz seatools SSD GUI programını kurmanız gerekiyor.

Ardından seri numaranız ile şuradan garanti tarihinizi öğrenin;
Eğer garanti bitiş tarihi 2026 değil 2025 ise Seagate'e ürünü satın aldığınız tarihin resmini çekip atın. Sorununuzu da detaylı bir şekilde anlatın. Ama İngilizce anlatın. Google çeviri'den halledersiniz İngilizce'yi. Ortalama 2-3 gün içerisinde yanıt veriyorlar. Garanti tarihinizi 2026 yapacaklar eğer 2025 ise o kanıtlarla birlikte. Benim mesela 2025'Ti 2026 yaptırdım. Ürünü satın aldığım tarihten başladı garantim yani. Normalde ürünün üretildiği tarihten başlıyor garanti. Ayrıca seri numaranız ile birlikte Seagate'in sitesine kayıt yaptırmayı unutmayın.

Hocam mesaj yolu ile konuşabiliyor muyuz forumda sizin profilinize giremedim de oluyorsa bana mesaj atabilir misiniz? Şöyle bir sıkıntı var seri numaramı arattığımda ürününüz firecuda 510 SSD olarak çıktı ve evet tarih olarak 2025 çıktı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı