Samsung 960 Evo SSD düşük okuma/yazma hızı

Makaleler
4
Daha fazla  
Ekran kartımdaki uyumsuzluk sorunu sebebiyle BIOS'tan PCI Express hızını GEN-2 olarak ayarlamak zorunda kaldım.
SSD Samsung 960 EVO, diğer kullanıcıların aldığı hızlarla karşılaştırdığımda neredeyse yarı yarıya performans alıyorum.
Okuma: 1780 (Normali: 3000 - 3500)
Yazma: 1398 (Normali: 1500 - 2000)
SSD'nin üstünde soğutucu takılı değil, sıcaklıklar da 50 - 55 derece civarında.
Sorunun sebebi sıcaklık mı yoksa GEN-2 olarak çalışması mı?

MSI Z370 Krait Gaming, Samsung'un programından baktığımda GEN 2 x4 hızında çalıştığı gözüküyor.
Sıcaklıkla alakalı bir sorunum var sanırım, boştayken AIDA64'te 70 derece gözüküyor, Samsung Magician'da 50 derece gözüküyor.
HWMonitor'de de 50 derece, AIDA64 yanlış mı gösteriyor acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır. 2GB/a kapasitesi var ama reelde öyle olmuyor.
Burada aynı SSD'yle yapılan testler var. Test programları arasında fark olabiliyor, o yüzden AS SSD benchmark testi yapıp sonuçları karşılaştırır mısınız?
SSD'de bir sorun yok gibi geliyor bana.

Sonuç bu, test sırasında HWMonitor'de 69 derece, AIDA64'te 95 dereceyi gördü.
(AIDA64 deneme sürümü olduğu için "[TRIAL VERSION] / 95 °C" olarak gösteriyor. Sıcaklık olduğundan emin değilim.)
Ekleme: SSD'lerin çalışma sıcaklığı 0 - 70 derece arasındaymış. AIDA64 başka bir şeyi gösteriyor.

Dosya Ekleri

• cdm.png
    cdm.png
    13,4 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı