Samsung 960 Evo SSD Düşük Okuma-Yazma ve IOPS değerleri

space001

Hectopat
Daha fazla  
Dün ikinci el olarak Samsung Evo 960 SSD aldım 3.1 TB yazılmış sadece. Youtube üzerinden Technopat videolarını izledim ve birçok değerlere vs baktım benim değerler gerçekten çok düşük kalıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Anakart: MSI Z97 Gaming 5 1150 soket

BIOS güncellemesini yaptım fakat son BIOS 2016'da yayınlanmış. Cevaplarınızı merakla bekliyorum herkese çok teşekkürler...

ssd.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal bir sorunla karşı karşıya olduğunuzu düşünüyorum. Technopat'ın sonuçlarıyla sizin sonuçlarınız arasında dağlar var.
Eki Görüntüle 259358
Bilgilendirme için teşekkür ederim fakat farkındayım değerlerin düşük olduğundan.

Evet arkadaşlar bilen ve yardımcı olabilecek kimse yok mu ? Forumda bu sorundan daha önce hiç bahsedilmemiş.

Üstad anakartının m2 yuvası pcle express 2.0 kullanıyor ve hızı 10 gb/s. Bu ssd den tam verim alman imkansız. Birde harici ekran kartı kullanıyor musun bilmiyorum ama işlemcin 16 lane. Harici ekran kartı kullanıyorsan x16 veri yolunu kullanıyorsun demektir ki zaten ssd için bant genişliğin kalmıyor.
Bu durumlardan dolayı ssd den tam performans alamazsın üstad.

1538007836271.png

Benim de düşük kalıyor.
Yıllarca böyle devam etti en sonunda bi forumda anakart modelini yazdım sorunumu yazdım adam M2 SSD yanlış yere takıldığını söyledi bende dediği yere taktım ve 1000 hızdan 3000e çıktı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı