Samsung 970 EVO Plus fazla mı?

Bütçe
1600

Lehyan

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Şu an kullandığım laptop Monster Abra A5 v15.2. ben bu laptopu alırken içindeki SATA SSD'yi çıkartıp 256 GB Samsung PM981 M.2 SSD takmıştım ancak artık depolama yetmediği için ikinci M.2 yuvasına da SSD takmak istiyorum. 1 TB Samsung 970 EVO Plus almayı düşünüyorum ancak bu fazla mı gereksiz olur, başka SSD'ler de işimi görür mü? Çok fazla oyun oynamıyorum, yazılım geliştirme için kullanıyorum. Bütçem ortalama 1600 TL.

Merhaba arkadaşlar. Şu an kullandığım laptop Monster Abra A5 v15.2. ben bu laptopu alırken içindeki SATA SSD'yi çıkartıp 256 GB Samsung PM981 M.2 SSD takmıştım ancak artık depolama yetmediği için ikinci M.2 yuvasına da SSD takmak istiyorum. 1 TB Samsung 970 EVO Plus almayı düşünüyorum ancak bu fazla mı gereksiz olur, başka SSD'ler de işimi görür mü? Çok fazla oyun oynamıyorum, yazılım geliştirme için kullanıyorum. Bütçem ortalama 1600 TL.

Fazla oyun oynamıyorsanız bile ileride lazım olur 1 TB alıp geçin bütçe varken.

Bence M.2 NVMe almanız gereksiz masraf olur. 860 EVO alın 1TB'lık. Kalan para ile gidip 2. bir ekran alın kod yazarken çok daha fazla işinize yarar :D.

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, sanırım 970 EVO Plus alacağım.

İşine karışmak gibi olmasın ama M.2 NVMe bir ürün almak pek işine yaramaz. Günlük kullanım ve oyunlarda normal SSD'den neredeyse hiçbir farkı yok. Render falan yapmayacaksan boşa para vermiş gibi olursun. Ama yine de sen bilirsin ve ne alırsan al şimdiden hayırlı olsun.

İşine karışmak gibi olmasın ama M.2 NVMe bir ürün almak pek işine yaramaz. Günlük kullanım ve oyunlarda normal SSD'den neredeyse hiçbir farkı yok. Render falan yapmayacaksan boşa para vermiş gibi olursun. Ama yine de sen bilirsin ve ne alırsan al şimdiden hayırlı olsun.
Teşekkür ederim, M.2 için 860 EVO dan başka bir öneriniz var mı? Arada 500 liraya yakın bir fark var açıkçası aradaki performansı çok fazla hissetmeyeceksem benim için 860 daha iyi olur. Üç ürün arasında gidip geliyorum.

Teşekkür ederim, M.2 için 860 EVO'dan başka bir öneriniz var mı? Arada 500 liraya yakın bir fark var açıkçası aradaki performansı çok fazla hissetmeyeceksem benim için 860 daha iyi olur. Üç ürün arasında gidip geliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum bu videoda Samsung 860 EVO ve 970 EVO arasında karşılaştırma yapılmış (860 EVO M.2 olan değil SATA3 olan) performans farkına bakınca ekstradan 500-600 lira vermeye gerek olmadığını açıkça görebilirsin.
Samsung 1 TB 860 EVO MZ-76E1T0BW 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe eğer PC de yer varsa bunu veya senin attığın M.2 860 EVO'yu alabilirsin. Ha illa 1600 vereceğim diyorsan 1 tane 1000 TL'ye 860 EVO 1TB ve 500 TL'ye 860 EVO 500GB alıp 1,5 TB disk almış olursun :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı