Samsung 970 EVO Secure Erase nasıl yapılır?

Makaleler
3
Merhaba, 970 EVO M.2 SSD'ye sahibim Secure Erase yapmak istiyorum nasıl yapabilirim? İnternette pek bilgi bulamadım. Bu işlemi yaptıktan sonra C sürücüsüne kurulu bütün her şey siliniyor mu Windows vesaire?

1643835403381.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Senden boot edebilecek bir flash disk takmanı istiyor içerisine basit bir Linux sistem kurup bilgisayarını boot edip Linux'ta çalışacak ve senin bilgisayarında olan Samsung disklerini sana gösterecek sende Secure Erase yaparsın içerisi tamamen silinir Windows vs. bir şey kalmaz 👍

Senden boot edebilecek bir flash disk takmanı istiyor içerisine basit bir Linux sistem kurup bilgisayarını boot edip Linux'ta çalışacak ve senin bilgisayarında olan Samsung disklerini sana gösterecek sende Secure Erase yaparsın içerisi tamamen silinir Windows vs. bir şey kalmaz 👍

O desene bayağı zorlu bir iş ben hiç yapamam :)

Bunu farklı bir yöntemle halletmek mümkün değil mi? Yaklaşık 1.5 yıldır bu işlemi yapmıyorum ve 6 ay da 1 yapılması konusunda uyarılar var.

Farklı yöntemleri var ama en güvenlisi SSD'nin kendi yazılımıyla bu işi yapmak istersen birazcık dene bir flash disk takıp yazılım inmesini bekle sonra format atıyormuş gibi flash'la boot et bilgisayarını Windows gibi farklı bir Linux dağıtımıyla çalışacak oradan SSD'yi silip temizlersin. 6 ayda kim uyarıda bulunuyor bilmiyorum kaç GB veri yazıp sildin ki bu SSD'de :)

Farklı yöntemleri var ama en güvenlisi SSD'nin kendi yazılımıyla bu işi yapmak istersen birazcık dene bir flash disk takıp yazılım inmesini bekle sonra format atıyormuş gibi Flash'la boot et bilgisayarını Windows gibi farklı bir Linux dağıtımıyla çalışacak oradan SSD'yi silip temizlersin. 6 ayda kim uyarıda bulunuyor bilmiyorum kaç GB veri yazıp sildin ki bu SSD'de :)

Recep baltaşın YouTube videosunda var.

1643873809909.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı