PCI-e 3.0 destekleyen bir anakarta sahibim şimdi Amazon'da fiyatlara bakınca kafam karıştı.
PCI-e 4.0 destekli 980 Pro SSD 2000 lira iken 970 EVO Plus 2200 lira civarında.
Şimdi bu 980 Pro alsam sahip olduğum anakartta performans kaybı çok yaşatır mı? Hangisini almak daha mantıklıdır?
Anakart modelin ne? M.2 soğutucusu var mı?
KC3000 almanı tavsiye ederim 1900 TL çok iyi fiyatı. Gen 4 SSD'leri sorunsuz kullanabilirsin lakin 3500 mb/sn civarında maximum hız alırsın.
En ucuz Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 3.395,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Bir de gen 4 SSD'ler daha fazla ısınıyor o yüzden anakartında M.2 soğutucu blok varsa iyi olur. Eğer yoksa da 100-200 liraya alabilirsin harici olarak.
Eğer ben Samsung'a güveniyorum bu marka için 150 lira fazla veririm diyorsan da 980 Pro alabilirsin.
Burada biri testini yapmış performansı haliyle Gen4 göre düşük olacak ama yinede verebildiği en yüksek verimi verir. Üstüne ileride anakartınızı veya sistemi güncellediğinizde Gen4 sahibi ssdye sahip olduğunuz için performansı daha yüksük olur. Benim tavsiyeme uyacak olursanız 980proyu alın geçin derim.
Burada biri testini yapmış performansı haliyle Gen4 göre düşük olacak ama yinede verebildiği en yüksek verimi verir. Üstüne ileride anakartınızı veya sistemi güncellediğinizde Gen4 sahibi ssdye sahip olduğunuz için performansı daha yüksük olur. Benim tavsiyeme uyacak olursanız 980proyu alın geçin derim.
Tam performans kullanmayacağınızdan dolayı ona da ihtiyacınız olmayacak ileride sistemi güncellediğinizde aldığınız anakartta olur aldığınız soğutucu boşa çıkar.
Tam performans kullanmayacağınızdan dolayı ona da ihtiyacınız olmayacak ileride sistemi güncellediğinizde aldığınız anakartta olur aldığınız soğutucu boşa çıkar.