Samsung A23 Android 14'ten Android 13'e nasıl geçilir?

Bende Samsung S20+var bunu Android 13'ten 11'e indirmeyi planlıyorum ama stock ROM'u kurmayı deniyincede bootloader hatası alıyorum bootloader sürümünü nasıl düşürürüm veya bu Android 11 romunun bootloader sürümünü nasıl yükseltirim?

Geçmiş olsun bootloader sürümü düşürülemez.

O

Peki ROM'un bootloader sürümünü nasıl yükseltirim?

Samsung'un efuse / rollback protection sistemi var. Bootloader sürümü yükseldiğinde cihaz içine “bir daha geri dönülemez” şeklinde bir işaret (fuse) yazılır daha eski bootloader yüklemeye çalışırsan Odin veya download mode “sw rew check fail bootloader” hatası verir.

Hocam cihazı 0 lamayı deneyebilirsiniz benim elimde olan Samsung Galaxy A13 de bu şekilde Android 13 geçmiştim ama sorunlar daha da yükseldi.

Hocam bilgisayarınızda Samsung USB sürücüleri, Odin aracı ve mümkünse ADB/Fastboot araçları kurulu olmalı.
  • Odin, Samsung cihazlara özel Firmware dosyalarını yüklemek için kullanılan resmi olmayan bir araçtır.

2. uygun Android 13 Firmware dosyasını bulmak​

• SM-A235F modeline uygun Android 13 Firmware'lerini bulabileceğiniz güvenilir kaynaklardan biri SamFw sitesidir. Burada "t (Android 13)" etiketiyle listelenmiş birçok Firmware versiyonu mevcut.
    Samsung Firmware İndir
  • İndirilecek Firmware'in cihaza ve bölgeye tam uyumlu olduğundan emin olun.

3. verilerinizi yedekleyin​

• Bu işlem cihazın tüm içindeki veriyi silebilir. Fotoğraflar, mesajlar, uygulama verileri vb. tamamen kaybolabilir. Dolayısıyla tam bir yedekleme şarttır.
    bloodstock.uk.com

4. bootloader kilidi ve garanti riski​

• Android sistemine müdahale edebilmek için cihazın bootloader'ını açmanız gerekebilir; bu da genellikle garantiyi geçersiz kılar.

5. flash işlemi (Odin ile)​

1. Cihazı “download mode” (Odin modu) ile başlatın — genelde ses kısma + güç ya da ses kısma + Bixby + güç kombinasyonuyla olur.
  2. Bilgisayarınız ve cihaz arasında sağlam bir USB bağlantı kurun.
  3. Odin'e bootloader (bl), AP, cp ve CSC dosyalarını yükleyin. “re-partition” seçeneği aktif olmamalı.
  4. “Start” düğmesine basıp işlem tamamlanana kadar bekleyin hocam bunu denyebilrisiniz XDA form da buldum ama pişman olabilirsiniz şu an karşılaştığnız sorunlar dahda artabilir geri dönüşü zor olabilir.

H

Hocam bilgisayarınızda Samsung USB sürücüleri, Odin aracı ve mümkünse ADB/Fastboot araçları kurulu olmalı.
  • Odin, Samsung cihazlara özel Firmware dosyalarını yüklemek için kullanılan resmi olmayan bir araçtır.

2. uygun Android 13 Firmware dosyasını bulmak​

• SM-A235F modeline uygun Android 13 Firmware'lerini bulabileceğiniz güvenilir kaynaklardan biri SamFw sitesidir. Burada "t (Android 13)" etiketiyle listelenmiş birçok Firmware versiyonu mevcut.
    Samsung Firmware İndir
  • İndirilecek Firmware'in cihaza ve bölgeye tam uyumlu olduğundan emin olun.

3. verilerinizi yedekleyin​

• Bu işlem cihazın tüm içindeki veriyi silebilir. Fotoğraflar, mesajlar, uygulama verileri vb. tamamen kaybolabilir. Dolayısıyla tam bir yedekleme şarttır.
    bloodstock.uk.com

4. bootloader kilidi ve garanti riski​

• Android sistemine müdahale edebilmek için cihazın bootloader'ını açmanız gerekebilir; bu da genellikle garantiyi geçersiz kılar.

5. flash işlemi (Odin ile)​

1. Cihazı “download mode” (Odin modu) ile başlatın — genelde ses kısma + güç ya da ses kısma + Bixby + güç kombinasyonuyla olur.
  2. Bilgisayarınız ve cihaz arasında sağlam bir USB bağlantı kurun.
  3. Odin'e bootloader (bl), AP, cp ve CSC dosyalarını yükleyin. “re-partition” seçeneği aktif olmamalı.
  4. “Start” düğmesine basıp işlem tamamlanana kadar bekleyin hocam bunu denyebilrisiniz XDA form da buldum ama pişman olabilirsiniz şu an karşılaştığnız sorunlar dahda artabilir geri dönüşü zor olabilir.

Hocam şu an bana Android 11 gerekli bootloader sürümlerini değişebilir miyim?

O

Samsung'un efuse / rollback protection sistemi var. Bootloader sürümü yükseldiğinde cihaz içine “bir daha geri dönülemez” şeklinde bir işaret (fuse) yazılır daha eski bootloader yüklemeye çalışırsan Odin veya download mode “sw rew check fail bootloader” hatası verir.
yeni sürümlerde sorun olmuyo android 11 de kalıyım yeter bana

Kısmen hayır ama düşürürseniz bile sistem şu anki sisteminizden daha kötü çalışcaktır.

Telefonum yurt dışı ve kapanacak diye uğraşıyorum IMEI için yeni telefon alacak param da yok şu an IMEI attırmak 2000TL ve şu an burada yapanda yok yani IMEI var eski bozuk telefonumun IMEI'sini kullanacağım şu an Android 13 için IMEI atılmıyor.

Telefonum yurt dışı ve kapanacak diye uğraşıyorum IMEI için yeni telefon alacak param da yok şu an IMEI attırmak 2000TL ve şu an burada yapanda yok yani IMEI var eski bozuk telefonumun IMEI'sini kullanacağım şu an Android 13 için IMEI atılmıyor.

Maalesef hocam şu an için zor bunu yapmak için root gerekiyor ve Samsung burada işi zorlaştırıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı