Samsung A23 performansı düştü

KingStannis

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar, merhaba. Öncelikle bu sıkıntı yaklaşık 1 haftadır var. Oyuna girsem oyun donuyor, drop giriyor. Bazen kilidi açarken bile kasıyor telefon. Normalde günde 1-2 saat oyun oynarım, bir de dizi falan izlerim. Yani çok da zorladığım yok aslında. Eskiden de performansı çok iyiydi. Beni bayağı idare ediyordu. Ama şu an oyunlarda bile çok kasıyor.

Örneğin, eskiden CoD Mobile'da ekran kaydı alıp oyun oynasam bile ne ekran kaydı, ne de oyun kasmazdı. Şu an ise adamla karşılaşınca oyun kilitlenebiliyor bile. Çok donma ve drop sorunu oluyor. Onun dışında Instagram'dan veya başka uygulamalardan çıkınca 1-2 saniye donuyor gibi oluyor.

Bunun çözümü nedir? Telefonun hafızası da azaldı ama yine de 35 GB'dan fazla depolama alanı var hala. Bununla alakası olabilir mi?

Dediğim gibi birden kasmaya başladı telefon. Sadece uygulamalarda veya 1-2 oyunda kasıyor. Fakat yine de oyunlar daha sinir ediyor. Artık her oyun oynadığımda telefona sövmekten bıktım. Bunun bir çözümü var ise sevinirim. Cihaz daha 7 aylık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, merhaba. Öncelikle bu sıkıntı yaklaşık 1 haftadır var. Oyuna girsem oyun donuyor, drop giriyor. Bazen kilidi açarken bile kasıyor telefon. Normalde günde 1-2 saat oyun oynarım, bir de dizi falan izlerim. Yani çok da zorladığım yok aslında. Eskiden de performansı çok iyiydi. Beni bayağı idare ediyordu. Ama şu an oyunlarda bile çok kasıyor.

Örneğin, eskiden CoD Mobile'da ekran kaydı alıp oyun oynasam bile ne ekran kaydı, ne de oyun kasmazdı. Şu an ise adamla karşılaşınca oyun kilitlenebiliyor bile. Çok donma ve drop sorunu oluyor. Onun dışında Instagram'dan veya başka uygulamalardan çıkınca 1-2 saniye donuyor gibi oluyor.

Bunun çözümü nedir? Telefonun hafızası da azaldı ama yine de 35 GB'dan fazla depolama alanı var hala. Bununla alakası olabilir mi?

Dediğim gibi birden kasmaya başladı telefon. Sadece uygulamalarda veya 1-2 oyunda kasıyor. Fakat yine de oyunlar daha sinir ediyor. Artık her oyun oynadığımda telefona sövmekten bıktım. Bunun bir çözümü var ise sevinirim. Cihaz daha 7 aylık.

Archangel ile performans takviyesi öneriyorum.

Garantiye yollayabilirsiniz hafıza çipinde sorun olabilir. Onun dışında güç tasarufunu açık unutmuş olabilir misin?

M23 kullanıyorum ve aynı şekilde bariz kasmalar mevcut. Hele kamerayı açtığımda telefon 1-2 saniye kendine gelemiyor. Akıcılık vs çok iyi ama arada bu tarz kasmalar can sıkıyor, sanırım ram i çok yetersiz kalmış.

M23 kullanıyorum ve aynı şekilde bariz kasmalar mevcut. Hele kamerayı açtığımda telefon 1-2 saniye kendine gelemiyor. Akıcılık vs çok iyi ama arada bu tarz kasmalar can sıkıyor, sanırım ram i çok yetersiz kalmış.
Hocam bence de RAM yetmiyor. 4GB RAM var cihazda ve boşta 1-1.5 GB oluyor genelde. Oyunlar biraz fazla kullanınca da donabilir gibi. Mantıklı da bilemedim yine de. Normalde İnstagram'da veya herhangi bir uygulamada çoğu zaman yağ gibi akıyor ancak uygulamalardan çıkarken çok sıkıntı oluyor. Kamerayı açınca da 1-2 saniye siyah kalıyor.
Her uygulama kurup kaldırdığında kalıntılar oluyor. Bunların performansa olumsuz etkisi var. Tavsiyem yedekleme yapıp cihaza hard format atman. Halen aynı ise garanti dahilinde servise gönder.
Hocam çok format atmayı sevmiyorum ben. Bunun daha kolay bir yolu varsa deneyebilirim. İçinde bayağı bir dosya ve fotoğraf vb. şeyler var. Format atıp sıfırdan başlamak kadar kesin bir çözüm yok gibi ancak 50GB'dan fazla sadece uygulama var. O canımı sıkıyor. Onları yükleyene kadar bir ton zaman geçer. Ben önemli fotoğraflar, videolar ve dosyaları PC'ye atarım. Olmazsa format da atarım artık.

Bir de bir şey soracağım, kilit ekranındaki hareketli arka plan ne gibi bir etki yapar? Yani hareket çok az gibi çok smooth bir şey koydum ancak yine de etki yaparsa nasıl bir etki yapar? Rengi de siyah-kahverengi-gri.

Çok sıkıntı olmuyor bu aralar ama bir virüs taraması da yapabilirsiniz. Eğer virüs varsa sistem yavaşlıyor.
Tarama yaptım virüs yok senin ki nasıl düzeldi

Ve de benim daha 3 aylık yeni aldım böyle yavaşlaması zoruma gidiyor

En çok pubg de oluyor durup dururken drop yiyor ve 2, 3 saniye kasıyor

Son düzenleme:
Tarama yaptım virüs yok senin ki nasıl düzeldi

Ve de benim daha 3 aylık yeni aldım böyle yavaşlaması zoruma gidiyor

En çok pubg de oluyor durup dururken drop yiyor ve 2, 3 saniye kasıyor
PUBG oynarken kasması normal. Cihaz PUBG için elverişli değil. Play Store'dan GFX Tool tarzı bir şeyler yükleyip kullanırsan cihaz daha iyi performans verir PUBG'de. Benim cihaz da normalde kasmıyor ama dediğim gibi oyunlarda arada sırada FPS düşmeleri oluyor. Onun dışında çok çok kastığını hissediyorsan cihazı sıfırlayabilirsin. Bir de çok uygulama yükleme bence. Arka planda uygulama da çalışmasın gereksiz yere. Telefon orta düzey sayılır ve ağır işlere gelmiyor maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00