Samsung A23 performansı düştü

Arkadaşlar, merhaba. Öncelikle bu sıkıntı yaklaşık 1 haftadır var. Oyuna girsem oyun donuyor, drop giriyor. Bazen kilidi açarken bile kasıyor telefon. Normalde günde 1-2 saat oyun oynarım, bir de dizi falan izlerim. Yani çok da zorladığım yok aslında. Eskiden de performansı çok iyiydi. Beni bayağı idare ediyordu. Ama şu an oyunlarda bile çok kasıyor.

Örneğin, eskiden CoD Mobile'da ekran kaydı alıp oyun oynasam bile ne ekran kaydı, ne de oyun kasmazdı. Şu an ise adamla karşılaşınca oyun kilitlenebiliyor bile. Çok donma ve drop sorunu oluyor. Onun dışında Instagram'dan veya başka uygulamalardan çıkınca 1-2 saniye donuyor gibi oluyor.

Bunun çözümü nedir? Telefonun hafızası da azaldı ama yine de 35 GB'dan fazla depolama alanı var hala. Bununla alakası olabilir mi?

Dediğim gibi birden kasmaya başladı telefon. Sadece uygulamalarda veya 1-2 oyunda kasıyor. Fakat yine de oyunlar daha sinir ediyor. Artık her oyun oynadığımda telefona sövmekten bıktım. Bunun bir çözümü var ise sevinirim. Cihaz daha 7 aylık.
Samsungun bu modelleri 1 sene içinde bu hale geliyor. Elimdeki A32-A22-A10S gibi modellerden biliyorum. Hala çekmecenin bir kenarında duruyorlar arayüzda kasıyorlar. Dekordan başka işe yaramaz şu an A34 altı.

PUBG oynarken kasması normal. Cihaz PUBG için elverişli değil. Play Store'dan GFX Tool tarzı bir şeyler yükleyip kullanırsan cihaz daha iyi performans verir PUBG'de. Benim cihaz da normalde kasmıyor ama dediğim gibi oyunlarda arada sırada FPS düşmeleri oluyor. Onun dışında çok çok kastığını hissediyorsan cihazı sıfırlayabilirsin. Bir de çok uygulama yükleme bence. Arka planda uygulama da çalışmasın gereksiz yere. Telefon orta düzey sayılır ve ağır işlere gelmiyor maalesef.
Siz sıfırlayacağım demişsiniz sıfırladığınızda telefon biraz daha iyi oldu mu?
Eğer iyi olduysa bende sıfırlarım artık

Siz sıfırlayacağım demişsiniz sıfırladığınızda telefon biraz daha iyi oldu mu?
Eğer iyi olduysa bende sıfırlarım artık
Ben mecburen sıfırlamıştım depolaması dolmuştu ve onca dosyayı tek tek silmekle uğraşmadım hiç. Tabi ki cihaz biraz kendisine geliyor ama zamanla eski halini alıyor. Size tavsiyem cihazı çok yormayın. Isındığı gibi bırakın ki soğusun.
Samsungun bu modelleri 1 sene içinde bu hale geliyor. Elimdeki A32-A22-A10S gibi modellerden biliyorum. Hala çekmecenin bir kenarında duruyorlar arayüzda kasıyorlar. Dekordan başka işe yaramaz şu an A34 altı.
Doğru hocam maalesef. Zamanla bu hallere geliyorlar. Ben telefon alacağım zaman hemen az bir araştırma ile aldım. En azından A33 falan alsaydım daha iyi olurdu. Ya da biraz daha bekleyip A34'ü de alabilirdim. Acil lazımdı ben de bunu aldım mecburen.

Ben mecburen sıfırlamıştım depolaması dolmuştu ve onca dosyayı tek tek silmekle uğraşmadım hiç. Tabi ki cihaz biraz kendisine geliyor ama zamanla eski halini alıyor. Size tavsiyem cihazı çok yormayın. Isındığı gibi bırakın ki soğusun.

Doğru hocam maalesef. Zamanla bu hallere geliyorlar. Ben telefon alacağım zaman hemen az bir araştırma ile aldım. En azından A33 falan alsaydım daha iyi olurdu. Ya da biraz daha bekleyip A34'ü de alabilirdim. Acil lazımdı ben de bunu aldım mecburen.
Benim telefonda çok uygulama yüklemediğim halde ram deki boş alan 900 mb bundan olabilir mi acaba

Benim telefonda çok uygulama yüklemediğim halde ram deki boş alan 900 mb bundan olabilir mi acaba
Olabilir. Bir de oyun oynuyorsan RAM biter iyice. Yanlış hatırlamıyorsam RAM temizleme aracı vardı Samsung'un. Onu bulabilirsen kullan. 4GB RAM olunca yetmiyor çoğu şeye. 6 GB RAM şart artık. O da minimum. Eğer her şeyi yaptın ama hala kasıyorsa servise gösterebilirsin. Onlar daha iyi anlar.

PUBG oynarken kasması normal. Cihaz PUBG için elverişli değil. Play Store'dan GFX Tool tarzı bir şeyler yükleyip kullanırsan cihaz daha iyi performans verir PUBG'de. Benim cihaz da normalde kasmıyor ama dediğim gibi oyunlarda arada sırada FPS düşmeleri oluyor. Onun dışında çok çok kastığını hissediyorsan cihazı sıfırlayabilirsin. Bir de çok uygulama yükleme bence. Arka planda uygulama da çalışmasın gereksiz yere. Telefon orta düzey sayılır ve ağır işlere gelmiyor maalesef.
Gfx tool kullanıyor musunuz?
İşe yarıyor mu?

İşe yarıyor gibi. En azından grafikleri tam anlamıyla ayarlayabiliyorsunuz ve FPS'i arttırıyor. Ben hala kullanıyorum ve normal haline göre iyi gibi.

Dostum sen konuyu açarken aşırı yavaşladı demişsin şimdi ara sıra FPS düşüyor diyorsun nasıl yavaşlaması azaldı onu bana net bir şekilde anlatırsan sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00