Samsung A53 %15-%85 aralığında şarj ederken %100 yapmak zarar verir mi?

leagyrosix

Picopat
Katılım
5 Mart 2023
Mesajlar
248
Çözümler
1
Samsung A53 5G cihazımı telefonun ve internetteki çoğu yazıların önerdiği şekilde %15 altına düşmeyecek ve %85 üzerine çıkmayacak bir aralıkta şarj ediyorum. Haftada 1 kez bunu %100 yapmak zarar verir mi? Ya da hangi sıklıkla %100 yapmalıyız? Yoksa hiç %100 yapmak gerekmez ve sürekli böyle mi kullanmak gerekir?
 
Apple kullanan birisi olarak ben kafama takmıyorum. Samsung kullanıyorsunuz, niye kafaya takıyorsunuz bu tarz şeyleri, istediğin gibi şarj et. Telefon kapanana kadar kullan, dert etme bak keyfine.
 
Aslında internetteki yazıların önermesinden ziyade Samsung pil ayarları kısmında bunu belirtmiş ve maximum %85 şarj olacak şekilde telefonu ayarlayabiliyoruz. O zaman faydası vardır illaki diye düşünüyorum ve ben de her zaman %15-85 arasında şarj ediyorum telefonumu.
 
Bu konuda çeşitli araştırmalar var. Çoğu telefonda akıllı sarj seçeneği var ve bunu seçtiğinde yüzde 80 sarjdan sonrasını daha yavaş dolduruyor. A53te böyle bir seçenek var mı bilmiyorum. Varsa onu açabilrsin. Gece sarja taktığında yüzde 80e gelince dolum hızını düşürür... Bahsettiğin kullanımda senin hissedebileceğin bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Çok mikro şeyler bunlar. En iyi kullanımda 5 yıl gidecek olan bataryayı sıradan bir kullanımla 4.8 yıl kullanırsın. O yüzden bence çok da önemli değil.
 
Yuzde 20'nin altina dusurmeyin gerisi cok onemli degil. Tam sarj yapabilirsiniz. Yukaridaki arkadasin dedigi gibi en fazla birkac ay daha yipranmasi gecikir o da cekilecek cile degil. Neticede pil yapisi geregi yipranmaya oldukca musait bir teknoloji.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı