İnceleme Samsung A54 5G

Cihazı alalı yaklaşık 1 hafta oluyor. Genel olarak bu fiyatta alınabilecek en iyi 3 4 telefondan biri olduğunu söyleyebilirim. 12.500 liraya aldım ben ama zam geldiğini duydum.
1. Kamera 8/10
Bu fiyat bandındaki Samsung olmayan bütün rakiplerinden çok rahat bir şekilde daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Gece çekimlerinde gerçekten çok başarılı. OIS desteği sayesinde 1080P'de çok stabil çekimler yapmak mümkün. Buraya birkaç fotoğraf bırakıyorum
2. Ekran 10/10
120Hz süper AMOLED bir ekran. İnanılmaz kaliteli ve canlı. Bu arada telefonun IP67 su geçirmezlik sertifikası var (1m tatlı suyun altında 30dk) bu da çok büyük bir artı.
3. İşlemci performansı 8/10
Ben Exynos versiyonunu kullanıyorum ve performansı gayet de iyi. Bazı arkadaşlar Exynos'u duyunca besleme duymuş şeytan gibi davranıyorlar ama aşırı bir eksik görmedim snapdragona göre. Gayet de akıcı ve gerekli performansı veriyor. Codm'da 90FPS seçeneği açık ama optimizasyon sebebiyle kullanılamıyor. Wild Rift'te ise 110 120 FPS arası alıyorum. Ha Snapdragon olsaydı belki 120 sabit alırdım o kadar.
4. Batarya 8/10
Henüz yeni aldığım için tam olarak oturmamış olabilir ama performansı yeterli geldi. En az 2 3 saat oyun otnayan biri olarak söylüyorum bunu. Eğer bu kadar oyun oynamıyorsanız hayli hayli yeter. Yaklalık 8-10 saat ekran süresi var diyebiliriz.
Tasarım 10/10
Cihaz inanılmaz şık ama biraz ağır gelebilir. Benim için bir sıkıntı oluşturmadı açıkçası amam eski telefonunuz daha hafifse rahatsız edebilir bir süre.
20230711_160757.jpg
Screenshot_20230711_154135_Wild Rift.jpg
Screenshot_20230710_132449_Device care.jpg
20230710_125111.jpg
20230710_210501.jpg
20230709_183619.jpg
 
4 yıl önce 11 Pro Max 12 bin lirayken iPhone alan aptaldır diyenler şu an 12.500 liraya F/P telefon arıyor...
4 senenin 12 bini farklı şuanın 12 bini farklı.4 sene önce asgari ücret 2-3 bin TL'ydi
 
Ben zaten S20FE alacağım Teknosaya gitmişken Samsung cihazlara falan bir bakayım dedim.Hepsini inceledim yani en iyisi S23 ondan sonra S21FE ile S20FE aynı gibi geldi kalite açısında en kalitesiz hissettiren A34 dü ama yinede o fiyata bence çok iyi bir cihazı bütçesi o civarlarda olanlar bence hemen almalı.
Şimdiden hayırlı olsun hocam yazılım konusunda samsung gerçekten çok iyi.
 
Olmasaydı 12.500 TL verdiğime üzülürdüm olması daha premium hava katıyor açıkçası. AMOLED ise süper bir olay bende de var TN panel monitörümle kıyaslıyordum arada ve ikisi resmen birbirinden bağımsızdı renkleri aşırı doğru gösteriyor.
Kesinlikle katılıyorum hocam. Bu arada samsung A54 e 5 adet android sürüm güncellemesi sözü verdi bu da baya iyi.
 
Hocam merhaba telefonun kamera performansını merak ediyorum söylediğiniz kadarıyla ve görsellere bakılırsa gayet iyi fakat fotoğrafları Instagram'da paylaşınca kalite düşüşü ne civarda oluyor? Uzun yıllardır iPhone kullanan biri olarak bu benim için önemli çünkü story ve post paylaşımı yapıyorum ve bu konudaki Android kalitesizliği kafamı karıştırıyor. Yorumlarınızı merak ediyorum hatta Instagram'da paylaşmış olduğunuz hikayeler varsa bunları Instagram'ın içinden SS alıp yollarsanız çok sevinirim.
 
Bu modelde always on display varsa gerçekten güzel. Acaba 4K 30 FPS video özelliği var mı? Benim 2019 model cihazımda var çünkü.
Always on display özelliği var. 4k 30 fps ayarda hem geniş hem ultra geniş hem de ön kamerada çekim yapabiliyorsunuz hatta kayıt esnasında kameralar arası geçiş te yapılabiliyor ancak kamera geçişi esnasında 1 saniyeye yakın bir gecikme oluyor maalesef.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı